Postimees Austraalias. Tänak ja Järveoja tegid aasta parimate valimisel puhta töö (3)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak auhinda vastu võtmas
Ott Tänak auhinda vastu võtmas Foto: Merili Luuk

Kui keegi peaks kahtlema, kas Eesti on e-riik, siis tasub vaid vaadata viimase kolme WRC-hooaja parima rallisõitja rahvahääletust, mille eestlased on nobedate näppudega Ott Tänaku poole kallutanud. Tõsi, tänavu oleks Tänak ehk võitnud auhinna ka ilma eestlaste abita, sest oli hooaja teises pooles ülikaalukalt kiireim rallisõitja.

«Kohati tundub, et Eesti on suurem, kui ta kaardil paistab, sest see on kolmas aasta järjest,» muheles Tänak auhinda vastu võttes. «Pean kõiki fänne selle toetuse eest tänama, sest on olnud uskumatu aasta, kus sai võideldud Thierry (Neuville) ja Sebi (Ogier), aga ka kõigi teiste sõitjatega. Iga etapp on olnud poodiumikohtadele ülim konkurents ja kokkuvõttes olen ma hooaega igati nautinud. Hea küll, me ei võitnud tiitlit, aga see muudab mind ainult näljasemaks.»

Ka aasta parima kaardilugeja valimine oli rahva teha ja mõistagi tuli see auhind Tänaku kaasteelisele, Martin Järveojale. Kauaks see Elva mehe kätte aga ei jäänud.

«Kõik kaardilugejad annavad endast alati parima, et juhendada oma piloote parima tulemuseni, aga kui aus olla, siis maailmameistreid saab olla vaid üks, nii et ma sooviks lavale kutsuda Julieni … See tüüp oli tänavu imeline,» sõnas Järveoja.

Sebastien Ogier kõrval oma kuuenda MM-tiitli võitnud prantslane oli komplimendist liigutatud ja tuletas meelde, et ilma Tänaku-Järveoja lahkuseta Sardiinia rallil, poleks nad võib-olla tiitlit võitnud. «Martin on üks lahkemaid inimesi siin sarjas. Ühel hetkel tõi ta meile ajakaardi, mis meil oli maha jäänud, et saaksime jätkata. Nii et aitäh selle hetke eest ja aitäh selle auhinna eest.»

Tänak ja Järveoja võitsid ka aasta imelisima hetke auhinna oma kolme järjestikkuse rallivõidu eest. Tänak sai lisaks veel kiireima piloodi trofee, sest sai aasta peale 70 katsevõitu.

Aasta parima hüppe tegi Thierry Neuville ...

... ja aasta kuldsuuks valiti Jari-Matti Latvala.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles