Manchester United ja Monaco sahkerdasid miljonitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Radamel Falcao Manchester Unitedi särgis.
Radamel Falcao Manchester Unitedi särgis. Foto: Martin Rickett/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Manchester United maksis Monaco jalgpalliklubile 3,5 miljonit Inglise naela sõpruskohtumise eest, mida nad ei kavatsenudki kunagi pidada, et pääseda mööda Prantsusmaa jalgpalliliiga finantsreeglitest, vahendab Daily Mail.

Hämarate jalgpallidokumentide paljastamisega tegelev organisatsioon Football Leaks tõi päevavalgele Unitedi ja Monaco J.O.K.K. skeemi, mis seotud ründaja Radamel Falcao laenulepingu alusel Inglismaale mängima siirdumisega.

Falcao liitus Unitediga 2014 suvel aastase laenulepingu alusel, mille eest maksis Inglismaa klubi Monacole 6,5 miljonit eurot. Viimased soovisid aga enamat – kui Falcao abiga suudab United lõpetada hooaja nelja parema seas, siis taheti teenida veel 4,2 miljonit eurot. Probleem seisnes aga selles, et taolised tulemustest sõltuvad tehingud on Prantsusmaal keelatud.

Niisiis asusid klubid nihverdama – Falcao üleminekupäeval sõlmiti kaks lepingut: üks 6,5 miljoni peale aastase laenu eest ja teine 4,2 miljoni peale, mis garanteeris, et kui United jõuab liigas nelja parema sekka, siis tasutakse Monacole summa omavahelise sõprusmängu korraldamise eest. See summa kuulus väljamaksmisele ka juhul, kui United otsustab mängust loobuda.

Ja kae imet – United lõpetaski hooaja neljandal kohal. Selle peale saadeti Monacole kiri, et kahjuks ei soovi toonane peatreener Louis van Gaal siiski enne ees ootavat USA turneed ühtegi sõprusmängu pidada, aga raha makstakse neile kenasti välja.

Manchesteri klubi keeldus väljaandele süüdistusi kommenteerimast.

Tagasi üles