Videod: Venemaa iluuisutamist on tabanud striptiisilaine

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizaveta Tuktamiševa proovis esimese iluuisutajana kavas striptiisi.
Elizaveta Tuktamiševa proovis esimese iluuisutajana kavas striptiisi. Foto: Naoki Morita/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jäähallis on külm. Iluuisutajad peavad olema graatsilised, mis tähendab, et nad ei saa end puhvaikasse mässida, aga samas tundub igati mõistlik, et end üritatakse hoida võimalikult riides. Venelannad on algatanud aga vastupidise liikumise ja hakanud end kava ajal lahti riietama.

Otsa tegi oktoobris Kanadas toimunud GP-l lahti Elizaveta Tuktamiševa. Pärast individuaalvõistlusel kuldmedali teenimist astus 21-aastane sportlane galaõhtul jääle Britney Spearsi laulu «Toxic» saatel ja pani püsti seksapiilist pakatava sõu.

Reaktsioonid kõikusid eufooriast hukkamõistuni. Tuktamiševa ise jäi aga otsusele kindaks: «See oli kui sõõm värsket õhku iluuisutamisse, sest keegi ei olnud enne mind jääl striptiisi teinud. Ma ei näe selles galatantsus midagi halba, vastupidi, ma arvan, et see oli suurepärane idee.»

Naise eeskujul proovisid sotsiaalmeediasse postitatud klippides teisedki iluuisutajad vallatuid liigutusi, kuid järgmisena tulid sellega võistlustel välja taas venelased – jäätantsupaar Sofia Jevdokimova ja Egor Bazin. Taas oli tegu GP-etapiga ja taas galaõhtuga, kui Moskvas toimunud võistlustel neljandana lõpetanud venelased end veidi vabamalt said tunda. Nõnda visati Michael Jacksoni rütmide saatel keset kava jakid seljast ja kui Bazinil jäi selga veel T-särk, siis Jevdokimoval vaid spordirinnahoidja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles