Ulmeline spordisaavutus: hüppenööri uus maailmarekord on 136 hüpet 30 sekundiga!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See 1968. aastal Manchesteris tehtud pilt on mõistagi illustratiivse tähendusega, aga näitab samas, kui tore võib olla hüppenööriga hüppamine. Tuleb välja, et tegu on ka tippspordiga.
See 1968. aastal Manchesteris tehtud pilt on mõistagi illustratiivse tähendusega, aga näitab samas, kui tore võib olla hüppenööriga hüppamine. Tuleb välja, et tegu on ka tippspordiga. Foto: Mary Evans Picture Library/Scanpix

Huang Junjiel on kiired jalad. Ikka jõhkralt kiired jalad! Möödunud aastal püstitas ta vaid 12-aastasena kahe hüppenööri maailmarekordi, kui keksis 30 sekundi jooksul üle nööri 133 korda. Täna ületas noor hiinlane oma varasema rekordi kolme hüppega ja jõudis aina lähemale inimvõimete piirile.

Kui juba 136 hüpet poole minuti jooksul tundub ulmelisena, siis tegelikult kerkis Junjiel maast lahti kaks korda rohkem ehk keskmiselt 9 (!) korda sekundis. Hüppenöörivõistlustel kehtivate reeglite järgi loevad aga vaid paremalt jalalt tehtud hüpped.

Junjie maailmarekorditel on olnud tema abilisteks ja nööriviibutajateks Jiang Dali ja Jin Zhenyu.

Kui sportlane peab ise hüppenööri liigutama, on rekord veidi madalam – mullu keksis teine hiinlane Cen Xiaolin 226 korda ehk tegi kahega jagades 113 hüpet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles