Van Dijk pidi pärast mängu pisarais kohtunikku lohutama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Ovidiu Haţegan Hollandi ja Saksamaa mängus
Kohtunik Ovidiu Haţegan Hollandi ja Saksamaa mängus Foto: nordphoto/Meuter/imago/Scanpix

Jalgpallimängud on tihti emotsionaalsed – eriti kui nad saavad nõnda hilise lõpplahenduse nagu eilne 2:2 viik Saksamaa ja Hollandi vahel Rahvuste liigas. Enamasti näitavad emotsioone välja aga mängijad, mitte kohtunik.

91. mänguminutil Hollandi viigivärava löönud Virgil van Dijk läks ja embas kohtumise järel vilemees Ovidiu Hategani. Hiljem antud intervjuus selgitas keskkaitsja: «See mees vajus omadega kokku, seisis, pisarad silmis, sest ta oli just kaotanud oma ema. Ma soovisin talle tugevust ja ütlesin, et ta tegi hea vilepartii. See oli väike asi, aga ma loodan, et see aitas teda.»

Rumeenlane Hategan sai FIFA-kategooria kohtunikuks 2008. aastal. Tema karjääri tipphetkedeks on kaks kohtumist 2016. aasta EM-finaalturniiril ja Rio de Janeiro olümpiamängude poolfinaalmatš Brasiilia ja Hondurase vahel. Mullu oli tema eksklikult antud penalti põhjuseks, miks Šveitsi koondis alistas MM-valiksarja play-offis 1:0 Põhja-Iirimaa ja pääses finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles