Ricciardo kiidab ennast: mina muutsin vormel 1 sarja olevikku

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: MIGUEL SIERRA / EPA

Sel nädalal viimast korda Red Bulli eest sõitev Daniel Ricciardo meenutas 2014. aasta hooaeg, mil ta tõstis enda sõnul möödasõitude taseme hoopis uuele kõrgusele.

Hooaja viimane etapp Abu Dhabis tähistab Ricciardo 100. etappi vormel 1 sarjas. Ühtlasi on see tema viimane etapp Red Bullis, sest järgmisest hooajast sõidab ta Renault’s.

Oma aega Red Bullis meenutades tõstis Ricciardo esile 2014. aasta hooaja, kus ta oli Sebastian Vetteli meeskonnakaaslaseks ning teenis hooaja jooksul kolm etapivõitu.

«See oli minu karjääri kõige lõbusam ja kõige tähtsa aasta. Need olid suured võidud. Saksamaal pidasin vägeva lahingu Fernando Alonsoga. Pärast võidusõitu kiitis ta mind ja see oli suur asi,» meenutas Ricciardo.

Ühtlasi usub Ricciardo, et tema tõttu on vormel 1 sarjas möödasõitude tase muutunud. «Tunnen, et 2014. aasta ei mõjutanud ainult mind, vaid tõstis kogus sarjas möödasõitude taset. Polnud just palju kutte, kes suutsid tagant tulles sedavõrd palju mööda sõita. Võib-olla võtsid nad minust õppust. Seadsin lati uuele tasemele ning näitasin kõigile, mida on võimalik teha,» ütles Ricciardo.

«Mõistan, et see võib kõlada veidi ülbelt, kuid ma tõesti usun, et asjad olid niimoodi,» jätkas Ricciardo, kes on karjääri jooksul võitnud seitse etappi ning jõudnud 29 korral poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles