Soome jalgpallikoondis peab Rahvuste liiga play-off’i kodumängu Tallinnas?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jalgpallikoondise fännid Lilleküla staadionil.
Soome jalgpallikoondise fännid Lilleküla staadionil. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Rahvuste liiga C-divisjonis Ungari, Kreeka ja Eesti ees alagrupi võitnud Soome jalgpallikoondis plaanib play-off’i kodumängu pidada Lilleküla staadionil, kirjutab Iltalehti.

Rahvuste liiga play-off’i mängud peetakse 2020. aasta märtsis ja iga divisjoni võitja pääseb samal aastal toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele. Soome jalgpalliliidu juht Ari Lahti rääkis, et Soomel pole kevadel korralikku koduväljakut ja võib-olla peetakse kodumäng naaberriigis.

«Sellisel juhul oleks meie fännide toetus eriti oluline. Kui tahame mängida heal murul, siis Tallinn on meile kõige lähemal asuv sobiv mängupaik. Kindlasti on seal parem väljak kui näiteks Turus,» sõnas Lahti kohalikule meediale.

Soome jalgpallikoondis Lilleküla staadionil.
Soome jalgpallikoondis Lilleküla staadionil. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Kui Eesti võõrustas Lilleküla staadionil Rahvuste liiga alagrupimängus Soomet (põhjanaabrid võtsid Teemu Pukki üleminuti väravast 1:0 võidu), siis tulid soomlastele kohapeale kaasa elama 3000-4000 poolehoidjat. «Ma arvan, et play-off’is oleks see number veel suurem,» märkis Lahti. 

Ka Soome jalgpallilegendi, rahvuskoondises 137 mängu pidanud ja 32 väravat löönud Jari Litmaneni hinnangul väärib kaalumist idee pidada play-off’i kodumäng Tallinnas.

Rahvuste liigas jõudsid C-divisjoni play-off’i ja kindlustasid koha aste kõrgemale Soome kõrval veel Šotimaa, Norra ja Serbia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles