Jalgpalliliit: võõrustaksime hea meelega soomlaste jalgpalliajaloo tähtsaimat mängu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jalgpallifännid Lillekülas.
Soome jalgpallifännid Lillekülas. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Soome jalgpalliliidu juhid kaaluvad ideed pidada Rahvuste liiga play-off’i kodumäng Lilleküla staadionil, sest kevadel ei leidu Soomes korraliku kvaliteediga muruväljakut. Ametlikku ettepanekut pole soomlased veel Eesti alaliidule teinud. 

«Kui nad soovivad oma jalgpalliajaloo tähtsaimat mängu (eeldusel, et Soome ei kvalifitseeru EM-finaalturniirile läbi valiksarja) Tallinnas mängida ja reeglid seda lubavad, siis oleksime hea meelega valmis neid võõrustama,» sõnas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht Postimehele. «See on väga suur tunnustus staadionile ja murumeistritele.»

Rahvuste liiga C-divisjoni alagrupimängus Eesti – Soome tulid üle lahe kaasmaalastele kaasa elama 3000-4000 fänni. See number ilmselt kolmekordistuks. «Kuna meie staadioni mahutavus on umbkaudu 14 000 inimest ja pileteid eraldatakse ka külalismeeskonna fännidele, tuleks Eestisse enam kui 10 000 soomlast. Need kohad täidetakse kindlasti ära, selles pole küsimust,» rääkis Uiboleht, kelle sõnul oleks selline sündmus märkimisväärne lisatõuge ka siinsele turismile.

Soome jalgpallikoondis alistas 12. oktoobril Teemu Pukki üleminuti väravast Lilleküla staadionil Eesti rahvusmeeskonna 1:0. Soome võitis alagrupi (12 punkti) Ungari (10), Kreeka (9) ja Eesti (4) ees. Rahvuste liigas jõudsid C-divisjoni play-off’i ja kindlustasid koha aste kõrgemale Soome kõrval veel Šotimaa, Norra ja Serbia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles