Selgusid jalgpalli EM-valiksarja tugevusgrupid. Kellega võib Eesti kohtuda?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste jalgpallikoondis.
Eesti meeste jalgpallikoondis. Foto: Michalis Karagiannis / imago/ANE Edition

Eile peetud Rahvuste liiga mängudega sai paika jalgpalli 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarja tugevusgrupid. Loosimine toimub 2. detsembril Iirimaa pealinnas Dublinis.

Juba varem oli selge, et Martin Reimi juhendatav Eesti rahvusmeeskond kuulub 4. tugevusgruppi Kreeka, Sloveenia, Leedu, Albaania, Küprose, Gruusia, Montenegroga, kuid eile lisandusid nimekirja Ungari ja Rumeenia. Ehk eelnevalt nimetatud koondistega Eesti ei lähe EM-valiksarjas vastamisi.

Kuna Poola rahvuskoondis mängis eile valitseva Euroopa meistri Portugaliga viiki, langes Saksamaa 2. tugevusgruppi ja poolakad kerkisid kümne parima sekka.

EM-valikmängud toimuvad 2019. aasta märtsist kuni novembrini, Rahvuste liiga play-off’i matšid 2020. aasta märtsis ning EM-finaalturniir 12. juunist kuni 12. juulini 2020. 

Finaalturniiri mänge võõrustavad London, München, Rooma, Bakuu, Peterburi, Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Glasgow ja Kopenhaagen.

2020. aasta EM-valiksarja tugevusgrupid:

1. tugevusgrupp: Šveits, Portugal, Holland, Inglismaa, Belgia, Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Horvaatia, Poola.

2. tugevusgrupp: Saksamaa, Island, Bosnia ja Hertsegoviina, Ukraina, Taani, Rootsi, Venemaa, Austria, Wales, Tšehhi.

3. tugevusgrupp: Slovakkia, Türgi, Iirimaa, Põhja-Iirimaa, Šotimaa, Norra, Serbia, Soome, Bulgaaria, Iisrael.

4. tugevusgrupp: Ungari, Rumeenia, Kreeka, Albaania, Montenegro, Küpros, Eesti, Sloveenia, Leedu, Gruusia.

5. tugevusgrupp: Makedoonia, Kosovo, Valgevene, Luksemburg, Armeenia, Aserbaidžaan, Kasahstan, Moldova, Gibraltar, Fääri saared.

6. tugevusgrupp: Läti, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles