Schumacherist avaldati seninägemata video

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: CAREN FIROUZ / REUTERS/Scanpix

Michael Schumacheri perekond avalikustas vormelisõitjast video, mis on filmitud vähem kui kaks kuud enne saatuslikku suusaõnnetust 2013. aastal. Videos räägib Schumacher oma karjääri tipphetkedest.

Videos vaatab Schumacher tagasi oma F1 karjäärile. Näiteks kirjeldab ta oma kõige emotsionaalsemat MM-tiitlivõitu, milleks oli tema esimene tiitel 2000. aastal Ferrariga. «21 aastat oli Ferrari ilma tiitlita. Mina ise olin neli aastat põrunud. Lõpuks, pärast suurepärast võidusõitu, saavutasime koos esimese ühise MM-tiitli,» rääkis Schumacher.

Oma rivaalidest enim austas Schumacher soomlasest McLareni sõitjat Mika Häkkineni. «Kõikide nende aastate jooksul austasin enim Mika Häkkineni. Meil olid vihased võidusõidud, kuid suutsime isiklikus suhtluses alati hästi läbi saada,» meenutas Schumacher.

Kuid poisikesena polnud sakslase iidoliks mitte vormelisõitja, vaid jalgpallur. «Noore kardisõitjana imetlesin muidugi Ayrton Sennat ja Vincenzo Sospirit, kuid minu suurim iidol oli Saksamaa koondise väravavaht Toni Schumacher (sugulusside meestel puudub – toim). Ta oli suurepärane jalgpallur,» ütles Schumacher.

Intervjuus avaldas Schumacher austust Ross Brawnile, kes oli tehniline direktor Benettonis ja Ferraris ning meeskonna pealik Mercedeses. «Kui me mõtleme erinevatele tiimidele, kus ma olen sõitnud, ning erinevatele missioonidele – ehitasime Benettoni nelja-viie aastaga üles tiitlivõitjaks. Tegime sama Ferrariga. Proovisime seda ka Mercedeses, kuid palju lühema ajaga. Kõigi nende projektide juures on üks ühine nimetaja – Ross Brawn.»

Schumacheri sõnul võlgneb ta oma edu F1 sarjas paljuski tiimile oma ümber. «Edu taga peitub peaaegu alati tiimitöö. Tiimina oled alati tugevam kui üksinda. F1 on tiimisport, mitte ühe mehe sõu.»

Schumacherilt küsiti, kas ta on karjääri jooksul kunagi ka oma võimetes kahelnud. Sakslane vastas, et hoolimata kahest MM-tiitlist Benettoniga ning viiest järjestikusest tiitlist Ferrariga, on ta alati olnud enesekriitiline.

«Ma arvan, et kunagi ei tohi olla liiga enesekindel. Vahel tuleb olla skeptiline ning vaadata, kuidas saada veel paremaks. Olen alati tundnud, et ma pole piisavalt hea. Olen kogu aeg tööd teinud ning see on ka üks põhjus, miks ma olen see kes ma täna olen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles