TalTech alistas Valmiera ja teenis hooaja kuuenda võidu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Raadik.
Toomas Raadik. Foto: Madis Sinivee

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliigas teenis kolmapäeval oma hooaja kuuenda võidu TalTech, kes alistas kodupubliku ees lätlaste Valmiera 99:73. Päeva teises kohtumises sai Jurmala 79:61  võidu turniiritabelis viimasel kohal asuva Jekabpilsi üle.

Kohtumine TalTechi ja Valmiera vahel algas viskekontserdiga, mille panid püsti Gregor Arbet ja Janis Kaufmanis. Eelmises mängus Ventspilsi koguni 36 punktiga kostitanud Kaufmanis jätkas TalTechi spordihoones sealt, kus valitseva Läti meistri vastu pooleli jäi, ning viskas esimese kümne minutiga väljakuperemeestele 12 silma. TalTechi veteranmängija Arbet vastas sellele omalt poolt 10 punktiga, kuid teenis ka 2 viga.

TalTech alustas teist veerandit paremini ja haaras kiiresti 5-punktilise eduseisu. Avapoolaja lõpuni jätkus punkt-punkti heitlus, kus kodumeeskond oli alati kahe-kolme korvi võrra ees ning vaheajale mindi 48:41 eduseisus.

Teist poolaega alustasid paremini külalised ja 24. mänguminutil võttis TalTechi peatreener Rait Käbin seisul 52:49 aja maha. Järgnevalt tõi Kaufmanise tabav kolmepunktivise tabloole viiginumbrid 52:52, kuid seejärel rebis TalTech jälle ette ning otsustavale neljandikule mindi 11-punktilises eduseisus. Viimasel veerandil pani kodumeeskond täiskäigu sisse ja võitis viimase veerandi 28:13 ning kogu kohtumise 99:73.

TalTechi korvpallimeeskonnal on nüüd kirjas kuus võitu ja neli kaotust, Valmiera jätkab liigahooaega kolme võidu ning seitsme kaotusega.

TalTechi resultatiivseim oli Gregor Arbet, kes viskas 19 punkti, võttis 4 lauapalli ja andis ühe korvisöödu. Toomas Raadik ning Jaan Puidet toetasid teda vastavalt 17 ja 16 silmaga ning Oliver Metsalu ja Sander Viilup lisasid mõlemad 11 punkti. Korvialune jõud Levi Martin Giese sai kirja 7 punkti ja 9 lauapalli ning mängujuht Norman Käbin panustas võitu 7 silma, 6 lauapalli ja 5 resultatiivse sööduga.

Läti meeskonna parim oli üleplatsimehena 21 punkti toonud Janis Kaufmanis. Maris Ziedinš lisas 13 ja Reinis Ermansons 9 silma.

Päeva teises kohtumises alistas Jurmala meeskond kodusaalis turniiritabeli punase laterna Jekabpilsi 38 punktiga ja teenis viie kaotuse kõrvale hooaja kuuenda võidu. Täna oma kümnenda kohtumise pidanud Jekabpils jätkab endiselt võiduta.

Jurmala poolelt viskas Oskars Hlebovickis kohtumise parimana 20 punkti. Ilja Gromovs lisas 15 ja Kristaps Mediss 13 silma. Kaotajate parimad olid Verners Kohs ja Rainers Hermanovskis, kes tõid vastavalt 14 ja 11 punkti.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub homme põnevuskohtumisega Kalevi spordihallis, kus kell 19.00 lähevad omavahel vastamisi kahe riigi pealinnade esindusklubid BC Kalev/Cramo ja Riia VEF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles