Postimehe videod. Ermits loodab leida uue stabiilsuse ja Zahkna kiiruse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti laskesuusatajad lendasid täna esimesele MK-etapile Sloveeniasse Pokljukasse. Enne õhkutõusmist tutvustati suvel-sügisel tehtut ja talvel oodatavat.

2. detsembril Pokljukas algaval etapil asuvad starti Kalev Ermits, Rene Zahkna, Martin Remmelg, Regina Oja, Grete Gaim ja Tuuli Tomingas. Vanameistrid Roland Lessing ja Kauri Kõiv panustavad pigem hooaja teisele poolele ning liituvad MK-karusselliga Hochfilzeni teatesõidus. Jätkuvalt USA-s õppiv naiste koondise liider Johanna Talihärm teeb aga avastardi Nove Mestos.

Mullu Eesti parimana Annecy MK-etapil 14. koha saanud Kalev Ermits soovib tänavu saavutada varasemast märksa suurema stabiilsuse. Selle saavutamiseks on ta näinud palju vaeva senise murelapse ehk laskekindluse parandamise osas. Videost saad ka teada, kuidas on korraldatud koostöö Ermitsa isikliku treeneri Ilkka Luttuneni ja temalt Eesti koondise juhendajakohused üle võtnud Indrek Tobrelutsu vahel.

Videontervjuu Kalev Ermitsaga:

Noorpõlves eakaaslaste hulgas rohkelt medaleid võitnud Rene Zahkna ütles hooajaeelsel pressikonverentsil: «Juba kolme aasta eest otse kaitseväest tulles sain MK-l 34. koha. Mullu oli taas parim koht 34. Selge, et tahan need tulemused üle sõita. Korduvalt. Reaalne alus seda loota on olemas, sest kõikvõimalikud näitajad on märgatavalt tõusnud. Loodan, et lõpuks avaldub see ka suusarajal.»

Postimehe kaamera ees rääkis Zahkna lootustest veidi põhjalikumalt:

Viimastel talvedel mitut puhku erinevate tervisehädadega kimpus olnud Grete Gaim tunnistas aga otsekoheselt: «Tunnen end nii füüsiliselt kui vaimselt märksa tugevamana. Kõige tähtsam ehk tervis on korras püsinud ja treeningute kvaliteet tõusnud. Samuti on mulle äärmiselt tähtis, et meil on peatreener, keda ma väga usaldan ja kellele saan alati loota. Ütleksin isegi nii: ma pole ühtki oma varasemat treenerit niivõrd usaldanud kui nüüd Indrekut.»

Videointervjuu Grete Gaimiga:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles