Fotod: avalikustati uue hooaja vormel 3 sarja võistlusmasin, millega hakkab võidu kihutama ka Vips

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel 3 sarja uus võistlusauto.
Vormel 3 sarja uus võistlusauto. Foto: https://twitter.com/holy_f1

Vormel 3 sari avalikustas masinad, millega järgmisel kolmel hooajal vormel 3 piloodid mõõtu võtma hakkavad. Teiste seas sõidavad nende vormelitega tulevikus tõenäoliselt ka Jüri Vips.

Uute autodega üritatati leida parim kompromiss GP3 sarja vormelite ja FIA vormel 3 Euroopa sarja masinate vahel. Uutel masinatel arendati mootoreid, aerodünaamikat ja ka vedrustust. Lisaks sellele pöörati tähelepanu ka turvalisusele ning lisati Halo.

«Meil on rõõm tutvustada uut vormel 3 sarja masinat, mis on tähtsaks sammuks noortele sõitjatele. Uued vormelid on sõitjate jaoks hea võimalus õppida lähemalt tundma vormeleid, millega sõidetakse nii vormel 2 kui ka vormel 1 sarjas,» rääkis F1 sarja direktor Charlie Whiting.

«See vormel on veidi võimsam kui varasemad selles sarjas olnud võistlusmasinad, aga samas on tagatud ka turvalisuse poolelt tipptehnika. Vormel 3 sari on suurepärane võimalus noortel end tõestada ja leida selle kaudu tee vormel 1 sarja,» rääkis Whiting.

Käimasoleval aastal sõitsid Vormel 3 sarjas kaasa eestlased Aron ning Vips, kes mõlemad näitasid head minekut ning võtsid ka etapivõite. Autospordi andmetel jätkab Vips ka uuel aastal vormel 3 sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles