Käsipalli meistriliigas muutus esikolmik, liidrina jätkab Kehra

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Marko Saarm

Käsipalli meeste meistriliiga kuues voor muutis esikolmikut, ent mitte liidrit. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas võõrsil SK Tapa 35:25 (18:15) ning jätkab esikohal. Põlva Serviti sai samuti võõrsil kindla 41:25 (20:10) võidu HC Viimsi/Tööriistamarketi üle ning tõusis tabelis teiseks. Hooaega nelja võiduga alustanud HC Tallinn langes koguni neljandaks, Põlva Coopi taha.

Kohtumine Tapa spordihoones algas pigem kodumeeskonna kui liidri kontrolli all. Esimesed viis minutit visati väravaid kordamööda – Tapa asus juhtima ja Kehra viigistas. Siis tabasid Raimond Himma ja Marek Palmsalu ning võõrustajad said mõnda aega eduseisu nautida, enne kui rahvuskoondislase Kaspar Leesi vedamisel algas 11-kordse Eesti meistri maruline spurt.

28-aastane Tapalt sirgunud vasakäär viskas viie minutiga neli väravat, Janar Mägi lisas ühe ja Kehra juhtis 11:8. Tapalased vähendasid vahe mitu korda minimaalseks, kuid siis hakkasid külalised eest libisema. Poolaja lõpp kiskus tulisekski, sest viimase kümne minuti jooksul määrasid kohtunikud kuus karistusviset ja neli kaheminutilist eemaldamist.

Vaheajaedu 18:15 suurenes teise pooltunni algul Mägi ja Anton Borovski visetest kiirelt ning kuigi Tapa poolel püüdis tabamustega vahet hoida Vahur Oolup, siis Kehral sattus heasse viskehoogu suvel pärast kaheksat Saksamaa-hooaega klubisse naasnud Mägi. 51. minutil tegi päev varem 18. sünnipäeva tähistanud Martin Nerut seisuks 30:22.

Tapal tekkis veel õhkõrn võimalus, kui Madis Valk tõrjus David Mamporia karistusviske ning Endrik Jaanis ja Gert Trofimov vahe kuuele vähendasid, kuid kehralaste jõud ja kogemused olid liiast. 35:25 võidumängus viskasid Lees ja Mägi liigaliidrite kasuks seitse ning Borovski ja Andrei Vahnovitš viis väravat. Tapalastest tabas Oolup kümme, Palmsalu ja Marten Saar kolm korda.

Viimsis võõrustas liigatabeli viimane HC Viimsi/Tööriistamarket tiitlikaitsja Põlva Servitit. Võõrustajad alustasid isukalt ja kuigi põlvalased vastasid Priit Poksi avaväravale kiirelt kahega, siis peagi oli Viimsi ees 4:2 ja seitsmendaks minutiks isegi 6:3. Nüüd pani Serviti kaitse lukku ja seda koguni kümneks minutiks. 7:0 vahespurt viis külalised 10:6 juhtima.

Poolaja lõpuks suurenesid viimsilaste kaotusnumbrid kahekohaliseks, 10:20. Teisel pooltunnil kasvas vahe veelgi ja Serviti sai 41:25 võidu. Võitjatest said käe valgeks kõik 12 platsimängijat, neist Henri Sillaste viskas kuus, Alfred Timmo ja Stanislav Holodjuk viis väravat. Kaotajate poolel jäi Poksi ja Martin Adamsoni arvele neli tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles