Mirkovic VEFi pöörasest viskekontserdist: 16 kolmest on ilmselgelt liiga palju (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Branko Mirkovic (palliga).
Branko Mirkovic (palliga). Foto: Sander Ilvest

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna tagamängija Branko Mirkovic rääkis pärast hooaja esimest kaotust Eesti-Läti liigas, et Riia VEF põrmustas nad kolmepunktijoone tagant.

«Väga raske mäng. VEF mängis väga hästi ja viskas palju kolmeseid sisse. Me ei suutnud neid peatada. Kui nad viskavad sisse 16 kolmest ligi 60-protsendilise tabavusega, siis seda on ilmselgelt liiga palju,» sõnas Mirkovic 82:91 kaotusmängu järel.

Lõpus proovis Kalev üleväljapressiga VEFile probleeme valmistada. «Me muutsime lõpus oma plaani, et mängu tagasi tulla, aga see ei õnnestunud. Ongi kõik. See on korvpall. Saame neid vaid võidu puhul õnnitleda ja peame oma vigu analüüsima,» märkis 36-aasstane serblane.

Kalevi eest mängis vigastuste tõttu vaid seitse mängijat, neist viis rassisid väljakul enam kui 30 minutit, sealhulgas Mirkovic. «See on raske, aga praegu on olukord selline. Peame edasi pingutama, sest muud varianti pole.»

Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys: «Jah, me teadsime, kuidas nad mängivad ja seda, et nad viskavad palju kolmeseid, aga me ei saanud kaitses hakkama ja ei suutnud nende tugevust elimineerida. Seitsme mängijaga oli väga raske. Meie mänguplaan ei toiminud.»

Leedulasest juhendaja märkis, et erinevate vigastustega on väljas Ivan Almeida, Erik Keedus, Martin Dorbek, Landen Lucas ja Maksim Salaš. Millal mehed terveks saavad, ei osanud Kairys öelda.

Korvpallieksperdi Heino Endeni lühikommentaar (märkus: Enden nägi mängu episoodiliselt): «VEF mängis õigesti. Nad teadsid, et Kalevil on vähe mängijad ja olid kaitses väga agressiivsed, mis lõpus kalevlased ära väsitas. VEFil oli pikem pink ja nad vahetasid rohkem.»

Hullumeelsest viskekontserdist: «VEF mängibki kolmeste peale ja kui ruumi neile jätta, siis panevad ka ära. Kalev viskas mööda, VEF pani ära. Nendega on raske mängida ja Kalevi individuaalne kaitsemäng pole samuti suurem asi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles