Olympiakos alistas korvpalli Euroliiga põnevusmängus Madridi Reali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympiakos Piraeus ja Real Madrid pidasid maha põneva kohtumise
Olympiakos Piraeus ja Real Madrid pidasid maha põneva kohtumise Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU / EPA

Korvpalli Euroliiga tõi kaheksandas voorus omaga mitu põnevat kohtumist. Õhtu pingeliseimas mängus alistas Pireause Olympiakos Reali 88:83.

Madridi Real oli võrreldes Olympiakosega hooaega tunduvalt paremini alustanud – pärast kaheksat kohtumist oldi kaotuseta ning hoiti esikohta Moskva CSKA ees. Olympiakos seevastu oli aga pigem hooaega nõrgalt alustanud, kui hoiti alles kaheksandat kohta.

Koduväljakul mänginud Olympiakos suutis aga kohe mängu hästi sisse saada ja nii võideti avaveerandaeg Hispaania meeskonna ees 29:22. Ka teisel veerandajal oli üllatuslikult Olypiakos palju paremas hoos ja nii mindi poolajapausile Kreeka klubi 52:41 eduseisus.

Kolmandal veerandajal tuli aga Madridi Real mängu tagasi. Veerandaja võitis Madrid lausa 24:13 ning enne viimast veerandaega oldi viigiseisul 65:65. Põnev kohtumine sai üllatava lõpplahenduse ka viimasel veerandajal, kui Olympiakos suutis lõpuks viie punktiga Madridi alistada, tehes lõppseisuks 88:83.

Olympiakose edukaimaks mängijaks osutus Nigel Williams-Goss, kes tõi Kreeka klubi kasuks 23 punkti. Lisaks lisas Vassilis Spanoulis 20 ning Janis Strelnieks 15 pukti. Madridi parimaks kerkis Jaycee Carroll 16 punktiga.

Põnev kohtumine leidis aset ka Tel Avivi Maccabi ning Istanbuli Fenerbahce vahel. Fenerbahce suutis viimase veerandajaga Maccabi 74:70 alistada. Kohtumise resultatiivseimaks oli Fenerbahce mängija Kstas Sloukas 18 punktiga.

Lisaks pidasid võrdse kohtumise maha ka Istanbuli Darussafaka Tekfen ning Istanbuli Andolu Efes. Kahe Istanbuli meeskonna omavahelises kohtumises jäi peale Andolu Efesi meeskond, kes võitis kohtumise 93:88.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles