Eesti naiskond kindlustas pääsu MM-kvalifikatsiooni ja jõudis finaali

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti curlingunaiskond
Eesti curlingunaiskond Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

​Tondiraba jäähallis toimuval curlingu EMil lõppeb täna B-divisjoni turniir, kus esinevad jätkuvalt oivaliselt Eesti koondised. Eesti naiskond on peaeesmärgi ehk kahe parema sekka pääsemise täitnud, mehed on sellest ühe võidu kaugusel.

Naiste kohamängud algasid kohe poolfinaalidega ja Eesti koondise vastaseks oli Türgi, keda alagrupis oli suudetud alles lisavoorus 7:6 võita. Initsiatiivi haarasis kohtumises eestlannad, kui pärast varajast punktide vahetamist suudeti kahel pool vaheaega viimase kivi õigust omanud Türgilt punkte röövida – kuuendas end’is seda suisa kolme punkti väärtuses, mis andis 6:1 eduseisu. Seda enam käest ei antud ja eestlannade võidunumbrid olid 7:3.

B-divisjoni finaali pääsemisega parandasid eestlannad viimase kolme aasta haavad, kui teeniti pronksmedalid. Ka preemiapakett on korralik: mitte ainult ei mängita õhtul kirkamatele medalitele, aga lisaks garanteeriti endale tulevaks aastaks koht A-divisjonis ehk Euroopa parimate curlingumaade seas. Lisaks kaasneb finaalikohaga ka pilet jaanuaris Uus-Meremaal toimuvale kvalifikatsiooniturniirile, kus kaheksa võistkonna seas läheb välja jagamisele kaks pääset märtsikuisele MMile.

Eesti meeskond kaotas play-offis Taanile 7:8 (seejuures mindi nende vastu 5:0 juhtima, kui kolmandas end’is varastati neli punkti) ning pudenes edasisest konkurentsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles