Sildaru esimesest võidust pärast vigastuspausi: oli õnne! (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Vaughan Brookfield

«Oli õnne,» rääkis Tõnis Sildaru tund pärast tütre Kelly esimest MK-etapivõitu pärast aastast vigastuspausi. Miks õnne? 16-aastane Kelly maandus esimesel laskumisel nõnda, et kaotas suusa jalast ära ning pärast avavooru oli tal kirjas 15.20 punkti. Ent teisel laskumisel tegi Sildaru oma ära, kogus 88.48 punkti ja võitis MK-etapi.

«Esimesed kaks hüpet ei õnnestunud, haare polnud väga hea, pigem jäi see lühikeseks,» selgitas papa Sildaru. Seejuures oli tema sõnul just esimesel läbimisel tütre sooritus parem. «Mõlemad hüpped olid tehniliselt väga head, aga maandudes tuli suusk jalast ära. Ta maandus sisekandil ja see lõi suusa ära. Vahel selliseid asju juhtub.»

Samas ebaõnnestusid konkurendidki. Sildaru tõi välja, et üks eestlanna põhikonkurente, Maggie Voisin kukkus mõlemal laskumisel.

«Kui Maggie poleks oma runidel kukkunud, võinuks ka tema vabalt esimene olla. Igatepidi oli õnne. Vahetevahel on mõne õnnetus ka teise õnn.»

Nõnda tõestas 16-aastane Sildaru, et närvi tal on. Või siiski? «Kuidas võtta. Kui maandumine välja arvata, siis tegelikult olid esimesel ringil hüpped kõvasti paremad kui teisel. Ei tea, kas teisel ringil oli asi närvides või lihtsalt natuke ebaõnnestus haare.»

Ometi on perekond Sildarudel rõõmustamiseks põhjust – viimati võitis Sildaru MK-etapi veidi rohkem kui aasta tagasi ning seejärel pidi ta võitlema vigastusega.

«Tulemusega kui poodiumi esimese kohaga oleme mõistagi rahul. Pärast vigastust tagasi tulla ja esimesel võistlusel esikoht napsata, seda kogu selle tehtud tööga, mida oleme aastaga teinud, on ju päris hea. Teised on aasta jagu lumel tugevat trenni teinud, selle baasil võib väga rahule jääda. Eks me oleme vähemõnnelikud selle soorituse puhtuse üle, aga esikoht on esikoht.»

Oma 26. järjestikust võitu Sildaru kaua nautida ei saa. Juba 5.-7. detsembrini võistleb ta USAs Copperis rennisõidu MK-etapil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles