Antidopingu juht Aganitsale määratud noomitusest: järgisime WADA soovitust

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits.
Andri Aganits. Foto: Meelis Meilbaum

Sihtasutuse Eesti Antidoping juht Elina Kivinukk möönis, et võrkpallikoondislase Andri Aganitsa noomitusega lõppenud dopingujuhtum on «omapärane, õpetlik ja kurb», kuid sportlasel puudus tema sõnul tahtlikkus sooritusvõimet parandada.

«Aganits kasutas meie lehel olnud andmebaasi ja järeldas selle põhjal, et kuna ta peab isikliku tervisemure lahendamiseks kõnealust ravimit manustama tablettidena, siis on see lubatud. Tegelikult ei olnud,» selgitas Kivinukk arusaamatuse tekkelugu. Edaspidi tegi Aganits tema sõnul EAD-ga igakülgset koostööd ega nõudnud B-proovi avamist.

Kivinukk kinnitas, et augustis alguse saanud juhtumi osas suheldi ka maailma antidopinguagentuuri WADA-ga. «See e-kirjade teel toimunud suhtlus nõudis oma aja. Aga ka WADA juhtis meie tähelepanu koodeksi vastavale artiklile ning pidas sellest lähtumist mõistlikuks lahenduseks. Samal meelel oli ka meie distsiplinaarkolleegium.»

Sellest tulenevalt ei ole tema sõnul ka põhjust arvata, et WADA eestlaste otsuse vaidlustab. «Lisaks sellele on apellatsiooni tähtaeg ka möödas,» märkis Kivinukk.

Tema sõnul on antud juhtum esimene, kus Eesti Antidoping sportlasele sarnastel asjaoludel noomituse määrab. «See on kahtlemata omapärane, õpetlik ja kurb lugu. Ka halva ajastusega, sest ravimiregistri tehniline uuendamine oli niikuinii päevakorral. Ka kolleegium heitis meile registri mitmetimõistetavust ette ja seepärast on see leht praegu suletud,» selgitas Kivinukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles