Aasta parimateks valiti Kirt ja Balta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti 2018. aasta kergejõustiklasteks valiti odaviskaja Magnus Kirt ja kaugushüppaja Ksenija Balta.

Aasta meeskergejõustiklaseks valitud Kirt võitis tänavu EMil pronksmedali, uuendas kolm korda Eesti rekordit, püstitades sealjuures vasakukäeliste odaviskajate maailmarekordi tulemusega 89.75.

Kirt jättis parima valikul selja taha EMil viienda koha teeninud kettaheitja Gerd Kanteri, EMil maratonis üheksandaks tulnud Tiidrek Nurme, EMil kuuendaks tulnud Rasmus Mägi ning EMil 3000 meetri takistusjooksus üheksandaks jooksnud Kaur Kivistiku.

Aasta naiskergejõustiklane Balta saavutas Berliini EMil kuuenda koha ning Birminghami sise-MMil kaheksanda koha.

Balta edestas valikul Berliini EMil seitsmenda koha teeninud mitmevõistlejat Grit Šadeikot,  EMil 16. koha teeninud ning isikliku rekordi 69.68 heitnud vasaraheitjat Anna Maria Orelit ning EMil 22. koha teeninud Tähti Alverit.

U18 parimad kergejõustiklased on noorte EMil odaviskes pronksmedali võitnud Gedly Tugi ja noorte OMil esimesena medalita jäänud teivashüppaja Eerik Haamer.

U20 klassi parimad olid 400 m jooksja Piibe Kirke Aljas ja sprinter Karl Erik Nazarov.

U23 parimad kergejõustiklased olid Eesti rekordinaine vasaraheites Anna Maria Orel ja kümnevõistleja Karel Tilga.

Aasta parimad kergejõustiklased selgusid treenerite, liikmesklubide, spordiajakirjanike ja rahva häälte tulemusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles