Mägi ennustab: ameeriklane püstitab järgmisel aastal maailmarekordi

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rai Benjamin
Rai Benjamin Foto: Rai Benjamin/Twitter

«Vanasti peeti 400 m tõkkejooksu pigem vanemate meeste alaks. Rõhutati, et loevad kogemused ja muu säärane,» kerib Rasmus Mägi ajaratast veidi tagasi ning meenutab Londoni ja Rio olümpiavõitjaid – Felix Sanchez oli triumfi hetkel 34- ja Kerron Clement 30-aastane

Nüüd valitsevad aga sootuks nooremad mehed. Heidame pilgu mulluse maailma edetabeli esinelikule: Abderrahman Samba (Katar, 23 a), Rai Benjamin (USA, 21), Kyron McMaster (Briti Neitsisaared, 21), Karsten Warholm (Norra, 22).

«Olukord on äärmiselt tihe ja põnev. Pean pigem suuremaks tõenäosust, et järgmisel aastal langeb nii meeste kui naiste maailmarekord,» ennustas Mägi julgelt.

Kes siis Kevin Youngi 1992. ja Julia Petšonkina 2003. aastast püsivad margid (vastavalt 46,78 ja 52,34) üle lööb?

«Rai Benjamin ja Sydney McLoughlin. Nende eeldused on kindlasti kõige suuremad,» vastas Eesti rekordimees kärmelt. Kuid täpsustas: «Natuke keerulisemaks muudab olukorra tõsiasi, et mõlemad lõpetasid äsja kolledži ja teenisid n-ö profilepingu. Sageli mõjutab selline muutus sportlast. Aga Benjamini ja Samba vahel tasub igal juhul oodata haaravaid duelle.»

Uue põlvkonna kiire pealetungi üle Mägi kadedust ei tunne. «Ainult andekusega pole meie alal kindlasti midagi peale hakata. Järelikult teevad nad midagi väga õigesti. Jah, tunnistan: vaadates Benjamini või ka Copello jooksu, siis vahel pisut muserdab, kui kergelt ja loomulikult neil need tõketevahelised 13 sammu tulevad. Aga üldiselt konkurentsi tugevnemine ikka innustab ja sunnib ka ennast järjest rohkem rabelema. Tuleb ise juurde panna, mitte kurta!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles