Valga-Valka alistas põnevuslahingus Rapla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka korvpallimeeskond alistas Rapla
Valga-Valka korvpallimeeskond alistas Rapla Foto: Arvo Meeks

Eesti-Läti Korvpalliliigas teenis oma hooaja teise võidu Valga-Valka , kui võõrsil suudeti tasavägises mängus võita Rapla meeskonda 83:81. TalTech-i hea hoog katkes BK Ogre tiimi vastu, kui vastu tuli võtta 84:92 kaotus.

Rapla ja Valga-Valka vahelises kohtumises alustasid külalised piirilinnas kohtumist paremini, kui avaveerandi keskpaigaks mindi 16:12 ette. Seejuures oli keskmängija Carl Anthony Montgomery juba pooled Valga punktidest toonud ning peagi surus ameeriklane ka palli korvi. Raplal aga õnnestus 8:2 spurdiga vastata ning järgmist kümmet minutit alustasid nemad seisult 25:23. Punkt-punkti heitlus jätkus ja alles minut enne puhkepausile minekut sai Rapla mängukäiku silmas pidades turvalise 44:40 eduseisu kätte. Kristaps Miglinieks realiseeris raske 2+1 rünnaku ja sellega vähendas Valga poolajaks vahe minimaalseks.

Kolmanda veerandaja alustuseks tabas külaliste poolelt kaugelt Clayton Wilson ning lähiviske realiseeris ka Timo Eichfuss. Vägeva pealtpanekuga hiilanud Dashawn King viis Valga veerandaja kespaigaks 59:51 ette ning sama suurt eduseisu suudeti viimase neljandiku alguseni hoida. Rapla oli raskustes ja kuigi Dominique Hawkins tabas neljanda veerandaja esimesel rünnakul olulise kahepunktiviske, vastas kaugelt Martin Jurtom, ja esmakordselt oli mängus vahe paisunud kümnele punktile. Rapla üritas lähemale pääseda ning veerandaja keskel jõuti ka viie silma kaugusele, kuid 1.38 enne lõppu saatis korvi alt palli taas läbi rõnga Montgomery, millega Valga juhtis 82:72.

Sellega polnud kaugeltki veel võitja selgunud. Indrek Kajupank ja Sven Kaldre tabasid kaks olulist kaugviset, misjärel sai Kristaps Miglinieks vabaviskejoonelt Valga poolelt eduseisu taas suurendada. Lätlasel õnnestus aga üks punkt juurde tuua ja viis sekundit hiljem saatis järjekordse tabava kolmepunktiviske teele Hawkins. Rapla jaoks oli sellega kaotusseis vaid kaks punkti ning mängida jäi kolm sekundit. Valga mängis palli Wilsonile, kelle vastu viga teha ei suudetud ning ülipõnev kohtumine lõppes Valga-Valka magusa võiduga.

Carl Anthony Montgomery tõi Valga-Valka parimana 16 punkti, 4 lauapalli ja 3 korvisöötu. Kristaps Miglinieks tegi kaksikduubli, visates 14 punkti ja kogudes 10 lauapalli. Dashawn King lisas 13 ning uus täiendus Stephen Brown 12 silma. Timo Eichfuss toetas omasid 9 ja Clayton Wilson 8 punktiga.

Dominique Hawkins oli Rapla parim 16 punkti ja 6 korvisööduga. Rain Veideman tõi 15 silma, 5 lauapalli ja 6 korvisöötu. Indrek Kajupank lisas 14, Hunter Mickelson 11 ja Ervins Jonats 10 punkti.

Tunni võrra hiljem alanud mängus asus TalTech esimese viie minuti möödudes Ogre vastu 13:6 juhtima. Korra suutsid võõrustajad ka kaheksa silmaga ette pääseda, kuid seejärel vastas Ogre 11:2 spurdiga ja avaveerandi lõppedes oli TalTech vaid kahe silmaga ees. Kuigi Ogre sai peagi 24:22 eduseisu kätte, dikteeris kodumeeskond ikkagi mängu, ning alles kolm sekundit enne poolajavilet viis Kristaps Dargasi lähiviskest omad 46:45 juhtima.

Kolmandat veerandaega domineeris juba Läti klubi, kui alustuseks tehti 9:0 spurt ning 4.50 enne viimast neljandikku oli Ogre 58:47 ees. TalTech pääses nelja silma kaugusele, aga Edgars Lasenbergsi ning Janis Poznaksi visetest said külalised otsustava veerandaja eel üheksapunktilise eduseisu.

TalTech ei andnud alla: kolme minutiga tehti 11:1 spurt ja Ogre oli nii 68:69 tagaajaja rolli jäänud. Seejärel said aga lätlased mitu korda järjest palli läbi korvirõnga toimetatud ning 4.15 enne lõppu oli Ogre 79:69 juhtimas. Jaan Puideti, Levi Martin Giese ja Toomas Raadiku abiga suudeti vahe siiski 77:79 peale vähendada. Kaspars Beržins vastas lähedalt, aga Puidet tabas kaugelt, tehes nii seisuks 80:81 kodumeeskonna poolt vaadatuna. Lasenbergs tabas valusa kolmepunktiviske vastu, kuid Puidet oli samuti täpne. Lõpusekundid kuulusid ikkagi Ogrele, saades punktilisa vabaviskejoonelt ning kohtumisele pani punkti Dargaisi pealtpanek. Hiljuti Pärnu Sadama ja VALMIERA GLASS VIA alistanud TalTechi jaoks võiduseeria seeläbi lõppes.

Edgars Lasenbergs oli Ogre meeskonna parim 21 punkti, 6 lauapalli ja 7 korvisööduga. Kaspars Beržins lisas 20 punkti ja 11 lauapalli, Kristaps Dargasi tõi 17 silma ja sai kätte koguni 15 lauapalli. 11 punkti viskas omade kasuks Janis Poznaks, kes kogus ka 6 lauapalli.

Jaan Puidet oli TalTechi resultatiivseim 18 punkti, 13 lauapalli ja 8 korvisööduga. Toomas Raadiku nimele jäi 17 silma ja 6 lauapalli, Gregor Arbet ning Levi Martin Giese viskasid mõlemad 13 punkti ja noppisid 7 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles