Koondisekaaslane Klaebo prohmakast: ta on võib-olla seda õppetundi isegi väärt

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo arvas, et võidab MK-etapi, ent kõrvalt hiilinud Aleksandr Bolšunov sai võidu
Johannes Høsflot Klæbo arvas, et võidab MK-etapi, ent kõrvalt hiilinud Aleksandr Bolšunov sai võidu Foto: Tomi Hänninen / imago/Newspix24

Kolmekordne olümpiavõitja Johannes Høsflot Klæbo sai eile MK-hooaja avaetapil Rukal hakkama tõsise prohmakaga, kui asus sprindivõitu liiga vara tähistama ning pidi leppima teise kohaga.

Klassikasprindi finaalis suveräänse edu saanud norrakas vaatas finišisirgel vasakule, ei näinud seal mitte kedagi, võttis hoo maha... ja loovutas võidu Aleksander Bolšunovile, kes läks temast paremalt mööda.

Klæbo nahutas ennast ning teised samuti. Esmalt pidi ta aga rahunema ning keeldus kommentaaridest kuni lilletseremoonia lõpuni. 

«Mulle ei meeldi suusarajal kaotada,» rääkis ta NRK-le. «Selliseid vigu teevad juuniorid. Mul polegi midagi muud öelda. Parem kui sellised asjad juhtuvad siin kui MMil. Ma arvan, et ma oleksin võitnud, kui oleksin eesmärgi lõpuni täide viinud, aga kes seda teab,» lisas ta.

Neljandana lõpetanud Emil Iverseni sõnul sai koondisekaaslane hea õppetunni. «Ta on võib-olla seda isegi väärt. Ta on veidi upsakaks muutunud ning nüüd ta sai selle vilju maitsta.»

Norra sprinterite treener Arild Monsen ei andnud samuti hoolealusele armu. «See on väärt õppetund. See oli lihtsalt jama. Sellised asjad ei tohi korduda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles