Johaug täitis kaks aastat tagasi pandud eesmärgi: võit tuli juba avaetapil (9)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Kaheksa kuud pärast võistluskeelust vabanemist nautis Therese Johaug MK-sarjas taas võidurõõmu. Norralanna võitis Rukal naiste 10 km eraldistardist klassikasõidu. 

Kogu võistlust juhtinud Johaug edestas rootslannat Charlotte Kallat 22,5 sekundiga, kolmas oli rootslanna Ebba Andersson (+32,8). Parima soomlannana oli Krista Pärmäkoski kuues (+55,5).

«Ma ei suuda seda uskuda. Tulin tagasi ja võitsin kohe MK-etapi. Viimased kaks aastat on olnud minu jaoks õudusunenägu. Kogu selle aja oli mul eesmärk, et kui tulen tagasi, suudan kohe võita. Lõpuks see õnnestuski!» rääkis õnnelik norralanna võistlusjärgses intervjuus.

Viimati võitis Johaug MK-etapi 2016. aasta märtsis, karjääri jooksul on ta võitnud 43 MK-etappi. 

Ükski eestlanna Rukal distantsisõidus ei osalenud.

Johaugi dopingujuhtum

Norra Olümpiakomitee määras Johaugile klostebooli kasutamise eest karistuseks 13-kuulise võistluskeelu, mis lõppenuks 18. novembril 2017 ja lubanuks norralannal olümpial võistelda. FIS esitas aga selle osas CASile kaebuse, mille kohtunike paneel koosseisus Romano F. Subiotto (Suurbritannia), Markus Manninen (Soome) ja Jeffrey G. Benz (USA) rahuldas. Olümpiamängudele ei saanudki Johaug sõita ning lõpuks vabanes ta võistluskeelust tänavu 18. märtsil. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles