Suusatalv algas Venemaa ja Norra tulise duelliga ning lõppes 2:2 viigiseisul

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Hoesflot Klæbo (paremal) ei suuda uskuda, et Aleksandr Bolšunov temast möödub. FOTO: Tomi Hänninen/imago/newspix24/scanpix
Johannes Hoesflot Klæbo (paremal) ei suuda uskuda, et Aleksandr Bolšunov temast möödub. FOTO: Tomi Hänninen/imago/newspix24/scanpix Foto: Tomi Hänninen/imago/newspix24/scanpix

Murdmaasuusatajate MK-hooaja algus polaarjoone taga Rukal andis põhjust kõlavate pealkirjade ilmutamiseks. Eelkõige Norras ja Venemaal.

Laupäeval loovutas mullune suusakuningas Johannes Høfslot Klæbo klassikasprindi esikoha moel, mis sundis ta päras finišit veel tükiks ajaks peaks vangutama ja üksipäini lohutamatult lumel istuma. 22-aastane norralane, kolmekordne Pyeongchangi olümpiavõitja ja MK-tiitlikaitsja, liikus kindlalt esimesena lõpujoone poole.

Siis otsustas ta ühtäkki vaadata üle vasaku õla – seal paistis tühjus. Klæbo võttis käigu välja, kuni pidi tõdema, et on paremalt tulnud Aleksandr Bolšunovi vastu võimetu. Norralane muigas uskumatusest üht-, temast aasta noorem venelane teistmoodi.

«1200 meetrit tegin põhimõtteliselt täiusliku finaali. Aga viimase 200 meetriga kukkus mu maailm kokku. Ma ei tea, mida ma mõtlesin,» väljendas Klæbo pressikonverentsil endiselt hämmingut. Norra ajakirjanikele lisas: «See on häbistav. Ärritav. Kahjuks elus kord juba on nii, et õppetunnid tulevad tavaliselt karmil moel. Aga enam midagi sellist ei juhtu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles