Colts sai viienda järjestikuse võidu, Hunt mängis otsustavatel hetkedel võtmerolli

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt tiimikaaslasele Dolphinsi mängija murdmisel abikätt usaldamas.
Margus Hunt tiimikaaslasele Dolphinsi mängija murdmisel abikätt usaldamas. Foto: Stacy Revere/AFP/Scanpix

Indianapolis Coltsi ja Miami Dolphinsi mäng ameerika jalgpalli profiliigas NFL kulges kui Vestmann-Piibelehe heitlus. Lõpuks jäi peale kodumeeskond Colts skooriga 27:24.

Vahepeal ka 14:24 taga olnud Colts püsis neljanda veerandi poole peal veel 17:24 kaotusseisus, kui seni üpris ilmetu esituse teinud Margus Hunt otsustavalt mängu sekkus. Eestlane murdis läbi Coltsi ründeliini ja sai kirja oma hooaja 12. «tackle for lossi» ehk peatas vastase palli mängu panemise joonest tagapool. Selle liigutusega seiskas eestlane otsustaval hetkel Dolphinsi rünnaku ja Colts sai heast positsioonist ise palli vallata – tulemuseks 24:24 viigiseis.

Need seitse punkti olid muide mängujuht Andrew Lucki selle mängu kolmas touchdown. Nüüd on Luck andnud vähemalt kolm touchdown'iga lõppenud söötu kaheksas järjestikuses mängus, mis on NFLi ajaloo paremuselt teine tulemus. Ees on veel vaid liiga kroonituim mängujuht, Tom Brady, kes suutis sama kümnes matšis.

Ka järgmisel Coltsi rünnakul näitas Hunt agressiivset mängu (mängu lõppedes jäi ta arvele kaks vastase mahavõtmist) ja Dolphins ei saanud millegagi hakkama. Matši viimase pallivaldamise õigus jäi Coltsile ja NFLi ajaloo resultatiivseim mängija, 45-aastane Adam Vinatieri löögil ei eksinud.

Colts on nüüd võitnud viis järjestikust mängu ja kokku kuus. Meeskonna vahepeal nukrana näinud lootus play-offist on viimase pooleteise kuuga tõega lõkkele löönud. Järgmisel pühapäeval kohtub Colts 11 mängust kolm võitnu teeninud Jacksonville Jaguarsiga.

Ülioluline mäng on Coltsi jaoks kavas nädal hiljem, 9. detsembril, kui võõrustatakse Houston Texansit – selle kohtumise võidu puhul on neil võimalus võidelda divisjoni võidule ja otsepääsmele play-offi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles