Kas Halo raskendas kolm minutit tagurpidi autos kinni olnud Hülkenbergi päästmist?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg Foto: twitter

Sakslane Nico Hülkenberg elas eile üle hirmuäratava avarii, kui rippus kolm minutit tagurpidi maandunud vormelis. Tagatipuks läks vormel veel põlema.

«Viige mind siit välja, auto põleb!» vastas Hülkenberg raadioside teel tiimijuhi küsimusele, kas temaga on kõik korras. Avarii hetkest kulus kolm minutit, et sakslane oma vormelist välja saaks.

Kriitikute sõnul läks rajajulgestajatel Hülkenbergi väljaaitamiseks nii kaua aega, sest tööprotsessi segas Halo. FIA võistlusdirektor Charlie Whiting lükkas selle kuulduse ümber.

«See oli üks sellistest õnnetustest, kus Halost oli abi. Tänu Halole oli sõitjal tagurpidi olles rohkem ruumi. Teadsime, et temaga on kõik korras. Seega oli meie järgmine ülesanne saada auto ratastele. Seda tuli muidugi teha ettevaatlikult. Kui auto oli juba ratastel, sai ta ilusti autost välja.

«Kõik oli kontrolli all ning meie meditsiinidelegatsioon jäi tööga rahule. Kõik laabus hästi,» jätkas Whiting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles