Voika rabab tööd ja viskab väravaid Saksamaal

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Voika
Kristo Voika Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud nädal tõi välismaal mängivatele Eesti käsipalluritele nagu ikka nii võite, viike kui kaotusi. Koduliigades jätkasid kena seeriat Martin Johannson, Mikk Pinnonen ja Karl Roosna. Viimane tegi 12. järjestikuses võidumängus isikliku skoorirekordi, visates üheksa väravat.

Esimest hooaega Saksamaal mängiv Kristo Voika on aga sattunud kaotustekeerisesse. Hooaja algul neljandas liigas kuuest mängust neli võitnud TSG Söflingen on järgmise kuue kohtumisega lisanud tabelisse vaid kolm punkti ning kaotanud viimased kolm mängu. Laupäeval jäädi 28:35 (17:16) alla SG Köndringen/Teningenile.

Voika: tahaks ju kõigi vastu puuri palle täis laduda

«Hooaeg algas meil tõesti hästi,» tunnistas viimati neli ja üheksa kaasatehtud mänguga 31 väravat visanud Voika. «Kõik olid terved ja saime täiskoosseisuga treenida. Hetkel on kuus meest vigastatud, neist viiel tõsisemad hädad. Kaitses on meil eriti suured probleemid, mängime 3-2-1 kaitset ja see annab vastastele ohtralt ruumi tegutsemiseks.»

Viljandi käsipalli kasvandik on varem mänginud ka Soomes ja Türgis. «Tase ja käsipall tervikuna on Saksamaal ikka täitsa teine. Enamus meeskondi mängibki väga kõrge kaitsega, mis mulle kui mängujuhile eriti ebameeldiv. Väga palju on mäng üles ehitatud kiiretele ja poolkiiretele rünnakutele,» lahkas Voika Baden-Württembergi Oberliga käsipalli.

«Enda mäng on siiani olnud suhteliselt konarlik. Võtab aega teistsuguse stiili ja treeneri käekirjaga harjumine,» sõnas läinud neljapäeval 28-aastaseks saanud Eesti koondislane. «Nende väheste tiimide vastu, kes 6-0 kaitses on, olen saanud paremini hakkama. Rahul kindlasti olla ei saa, sest tahaks ju kõigi vastu puuri palle täis laduda.»

Saksamaa tugevuselt neljas liiga on poolprofessionaalne ja Voikagi käib neli päeva nädalas ehitus- ja renoveerimistöödel. «Sain oma eriala peale, aga päevad on pikad. Hommikul kell viis üles ja õhtul saab kümne ajal trennist koju. Nädala kolm viimast päeva saab siis iseendale ja käsipallile pühendada,» kirjeldas Voika elu-olu Saksamaal.

Mait Patrail tegeleb taastusraviga ja riske võtma ei hakka

Saksamaa kõrgeimas sarjas eestlaste klubidel hea nädal polnud. Meie mehed platsil ei käinud ja nende tööandjad pidid vastu võtma kaotuse. Rasmus Otsa Bergischer HC jäi kodus 25:28 (11:14) alla Göppingeni Frisch Auf!-ile ja on Bundesligas nüüd 16 punktiga seitsmendal kohal. Liidrina jätkab kõik 14 mängu võitnud SG Flensburg-Handewitt.

Mait Patraili koduklubi TSV Hannover-Burgdorf kaotas võõrsil SC DHfK Leipzigile 26:31 (15:13) ja paikneb 12 silmaga 10. kohal. Küll edenes Hannover aga EHF Cupi alagrupiturniirile, olles kahe mängu kokkuvõttes skooriga 74:69 üle Lissaboni Benficast. Laupäeval mängiti Portugali tiimiga 33:33 (16:16) viiki.

Eesti koondise vasaksisemine taastub endiselt põlveoperatsioonist. «Arstide kinnitusel läks neli päeva pärast vigastust toimunud lõikus hästi,» kinnitas Patrail. «Nüüd käin siin korra päevas taastusravil ning jaanuaris tahaks minna kuulsasse Eden-Reha keskusesse. Kuus kuud olen audis, mis tähendaks, et heal juhul mais saaks mängida, aga mingeid riske ma võtma ei hakka.»

Ka 2. Bundesligas ei saanud eestlased võidumaitset tunda. Dener Jaanimaa viskas neli väravat ja andis ühe resultatiivse söödu, kui TuS N-Lübbecke kaotas DJK Rimpar Wölfele 28:29 (10:12). Karl Toom oli täpne korra, ent TV Emsdetten alistus VfL Lübeck-Schwartaule 24:30 (13:16). Liigatabelis ollakse vastavalt 19 ja 15 punktiga 6. ja 9. kohal.

Astme võrra allpool tegi Karl Roosna hooaja parima etteaste, visates üleplatsimehena üheksa väravat ning aidates HSG Krefeldi 33:22 (15:14) koduvõidule Ahlener SG üle. Kolmanda liiga läänetsooni liidri Krefeldi võidujada pikenes tosina mänguni, järgmisel laupäeval võõrustab Krefeld seni kaotuseta ja vaid punkti kaugusel olevat SGSH Dragonsit.

Aleksejev aitas koduklubi hooaja teise võiduni

Võidulainel jätkavad Rumeenia kõrgliigas Martin Johannson ja Bukaresti Steaua. Viimati alistati võõrsil CSM Fagaras 28:22 (13:11), Eesti koondise kapten viskas ühe värava. Tihedas tabelis on kolmanda järjestikuse võidu saanud Steaua 20 punktiga seitsmes, kolmandast kohast vaid kahe silma kaugusel. Liidrina jätkab CSM Bukarest 28 punktiga.

Sloveenia meistriliigas jäi Andris Celminšil viimase vooru kohtumine angiini tõttu vahele, ent RK Maribor Branik sai kodusaalis 28:27 (12:15) võidu MRK Krka üle. Liigatabelis on Branik 15 punktiga kolmas, liidrist Celje Pivovarna Laškost viis silma maas.

Suurepärase etteaste tegi Islandi meistrisarjas Eesti koondise väravavaht Marius Aleksejev, tõrjudes üheksa viset ja aidates Akureyri HF-i hooaja teise võiduni. Viiemänguline võiduta seeria lõppes mulluse hõbedatiimi FH Hafnarfjörduri 27:26 (14:16) alistamisega. Lisaks tõrjeprotsendile 37,5 andis Aleksejev kaks resultatiivset söötu.

Kolm eestlast Soome liiga snaiprite esikaheksas

Jürgen Rooba koduklubi HIF Karlskrona vandus Rootsi kõrgliigas alla seni punktita Stockholmi AIK-le 24:28 (13:13). Eesti koondise paremäär viskas ühe värava ning Karlskrona jätkab 11. kohal kaheksa punktiga.

Soomes olid eestlased jälle heas viskehoos, kuid hoolimata Ardo Puna viiest tabamusest jäi Helsingi IFK järgmise nädala karikafinaalivastasele Riihimäe Cocksile 25:29 (11:13) alla. Soome meistri leedulasest väravavaht Giedrius Morkunas tegi kohtumises koguni 21 tõrjet, peatades sealhulgas seitse Puna viset.

Sten Maasalu viskas seitse ja Ott Varik neli väravat, kui Siuntio IF sai võõrsil kindlalt 38:14 (18:4) jagu Vantaa Atlasest. Helsingi Dickenil ja Karjaa BK-46-l on 14, Cocksil 12 ning HIFK-l ja Siuntiol 10 punkti. Snaiprite tabelis mahuvad esikaheksasse kõik kolm eestlast – Puna arvel on kolmandana 56 väravat, talle järgneb Varik 48-ga ning Maasalul on 42 tabamust.

Nii Mikk Pinnonen kui Jesper Bruno Bramanis viskasid koduliigas kolm väravat, ent tulemused olid erinevad. Sassari Raimond Handball alistas Itaalias Modena Pallamano 31:14, HV KRAS/Volendam kaotas Hollandis aga Houteni Stipt Payrollile 22:32.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles