Lõuna-Ameerika Meistrite liiga finaalmängu eel tehtud rünnaku eest vastutab kohalik maffia

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boca Juniors'i buss mängule sõitmas.
Boca Juniors'i buss mängule sõitmas. Foto: JOSE ROMERO / AFP

Väidetavalt oli Lõuna-Ameerika Meistrite liiga finaali eelses rünnakus süüdi River Plate'i meeskonna fännidest koosnev «maffia».

Laupäeval pidi toimuma Lõuna Ameerika meistrite liiga ehk Copa Libertadores'i otsustav kohtumine Boca Juniorsi ning River Plate'i vahel pärast seda, kui avakohtumine oli lõppenud 2:2 viigiga. Sajandi kohtumiseks ristitud mäng jäi aga sootuks pidamata.

Teel staadionile rünnati Boca Juniors'i meeskonna bussi, mille käigus loobiti sisse bussi aknad ning pritsiti mängijatele ka pisargaasi. Mitmed mängijad vajasid juhtunu pärast arstiabi ning ühtlasi otsustati ka kohtumine edasi lükata.

Buenos Airese linnapea Horacio Rodriguez Larreta usub, et tegu oli planeeritud rünnakuga, mis oli mõeldud kättemaksuna. Nimelt korraldasid Argentina võimud vaid mõni päev enne kohtumist suure läbiotsimise River Plate'i agressiivseima rühmituse Barra Brava eestvedaja majas.

Ametivõimud tabasid majast 10 miljonit pesot ning 300 piletit finaalmängule, mille nad ühtlasi ka ära konfiskeerisid. «Barra Brava on kogu probleemis süüdi. See maffia on juba aastaid Argentiina jalgpalli häirinud,» rääkis Larreta.

«Maffia vastutab selle juhtunu eest. See on ilmselgelt seotud läbiotsimisega, mis leidis varasemalt aset. Kuna 300 inimest ei saanud kohtumisele minna, otsistasid nad selle vastu teha protestiks korraliku hävitustöö,» lausus Larreta.

Boca Juniors ning River Plate'i presidendid kohtuvad teisipäeval ning otsustavad, kuidas ja millal korduskohtumine peaks toimuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles