Saaremaa peatreener Tali enne keerulist euromängu: kodupubliku toel on meil võimalus olemas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa peatreener Urmas Tali loodab Prantsusmaa meeskonna vastu parimat.
Saaremaa peatreener Urmas Tali loodab Prantsusmaa meeskonna vastu parimat. Foto: Tairo Lutter

Saaremaa Võrkpalliklubi peab teisipäeval, 27. novembril klubi ajaloo kolmanda mängu eurosarjas, kui Kuressaares võõrustatakse CEV Challenge Cupi põhiturniiri raames Prantsusmaa tippklubi Poitiers´i Stade Poitevin.

Kvalifikatsioonis alistas Eesti valitsev meister Taani klubi Gentofte, Poitiers pääses otse põhiturniirile. Prantsusmaa liigas hoiab Poitiers hetkel viiendat positsiooni, Saaremaa on Credit24 Meistriliigas kolmandal kohal. 

Saaremaa meeskonna peatreener Urmas Tali on positiivselt meelestatud, panustades tahtmisele, kodupublikule ja vaimsele valmisolekule. «Mina treenerina olen rahulik, usun, et meil on kodupubliku toel võimalusi küll. Väga oluliseks saab mentaalne valmisolek, eneseusk ja valmisolek võidelda. Miinimumeesmärgi ehk neli eurosarjamängu oleme juba kätte saanud ja nüüd tuleb osata ka rõõmu tunda, kus me hetkel oleme,» rääkis peatreener.

«Nii viimasel ajal peetud liigamängud kui karikamängud on olnud võimaluseks ka prantslaste vastu valmistuda. Neis kohtumistes oleme saanud harjutada sellist mängu nagu homme vaja. Selge see, et seisame suure väljakutse ees, aga usun, et mängijad on vaimselt selleks valmis, iseasi, kuidas suudetakse see väljakul realiseerida. Mina teen treenerina kõik, et see nii oleks,» lausus Tali.

«Saab näha, kas Poitiers tuleb meie vastu ka veidi üleolevalt, sel juhul peame oleme valmis seda ära kasutama,» lisas juhendaja ja kinnitas, et vigastusega hädas olnud poolakast sidemängija Lukasz Makowski saab homme meeskonda aidata. Samuti traumadega kimpus olevate tempomeeste Mihkel Tanila ja Siim Ennemuisti osalemine selgub vahetult enne mängu.

Mäng Saaremaa ja Poitiersi vahel algab kell 19.00 ja otsepilti näeb Kanal 12 ja Postimehe vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles