Vägev! Solberg plaanib uuel aastal Eestis rajale tuua uhiuue Volkswageni ralliauto

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg Volkswageniga Kataloonia MM-rallil
Petter Solberg Volkswageniga Kataloonia MM-rallil Foto: NIKOS MITSOURAS / EPA

Endine autoralli maailmameister Petter Solberg otsustas osta ära auto, millega ta Kataloonia MM-etapil osales. Tänu sellele on võimalik seda autot ka uuel aastal Eesti teedel sõitmas näha.

Volkswagen motospordi poolt valmistatud Volkswagen Polo R5 ralliautod tegid oma debüüdi just Kataloonias, kus nendega tegid kaasa Solberg ning pikalt masinat arendanud Eric Camilli. Camilli oli sõitmas võidu nimel, kuid tema masinal ilmnes käigukastiprobleem. Solberg suutis aga võistluse lõpetada WRC2 klassis kolmandal kohal.

Saksamaa väljaanne Rallye Magazine vahendab, et Solberg otsustas WRC2 klassis edu toonud Volkswageni meeskonnalt ära osta ning selle oma kätesse saada. «Pärast kuue aastast pausi tulin tagasi võistlema ning lõpetasin poodiumil – sellepärast mul seda autot nii väga omale vaja saada oligi,» seletas Solberg lihtsalt.

Siiski ei plaani Solberg R5 masinat lihtsalt koju seisma jätta, vaid tal on sellega kindlad plaanid: «Kõigepealt sõidan sellega oma lõbuks veidi ise, kuid hiljem hakkab sellega sõitma mu poeg Oliver Solberg. Kuna Oliver on veel 17, siis peab ta sellega Baltikumis võistlema, kus see lubatud on.»

Oliver Solberg on juba ka varasemalt Läti meistrivõistlustel kaasa sõitnud, kuid seda siiani R2 klassi esiveolise autoga. Uus R5 masin tähendab aga seda, et tõenäoliselt võib tuleval aastal uhiuut Volkswagen Polo R5 rallimasinat näha Eesti teedel kihutamas lausa kahel korral: esmalt juuli keskel toimuval Rally Estonial ning hiljem ka augustis toimuval Lõuna-Eesti Rallil, mis plaanide kohaselt kuuluvad ühtlasi ka Läti meistrivõistluste arvestusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles