Vormel 1 võidusõidu direktor Whiting: halo ei blokeerinud Hülkenbergi väljapääsu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg Foto: twitter

FIA võidusõidu direktor Charlie Whiting väidab, et halo ei takistanud Nico Hülkenbergil pärast avariid masinast väljuda.

Hülkenberg tegi hooaja viimasel etapil Abu Dhabis karmi avarii, kui põrkas kokku Romain Grosjean'iga. Kokkupuute tagajärjel paiskus Hülkenbergi vormel üle katuse ning süttis ka korraks põlema. Hülkenbergil võttis msinast välja pääsemine aega aga ligi kolm minutit. Pärast seda tekkis küsimus, kas halo võis saada takistuseks masinast väljumise juures.

Pärast avariid hüüdis piloot ise: «Aidake mind siit välja, see masin põleb! Mul on kõik korras, aga ma ripun siin abitult nagu lehm, tulge appi.» Töötajad jõudsid õnneks kiiresti Hülkenbergile appi ning kustutasid masina.

Whiting andis teada, et halo ei olnud siiski põhjuseks, miks Hülkenberg nii pikalt masinas oli. «Võistluskeskusesse on kõigepealt raadio kaudu sõitja poolt kinnitust, et temaga on kõik korras. Kuna Hülkenberg lausus, et temaga on korras, siis tegutsesime tavapäraselt ehk aitasime masina taas ratastele ning Hülkenberg sai siis ohutult masinast väljuda.»

Ka Hülkenberg ise kinnitas, et halo teda otseselt ei seganud: «Ma ei tea, kas halo oleks mind blokeerinud või mitte, aga ma olin vastu piiret nii, et ma poleks sealt ise kuidagi välja mahtunud. Õnneks kohtunikud reageerisid kiiresti ning aitasid mind ruttu välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles