«Ripun siin nagu lehm» ehk F1-hooaja viimase etapi emotsionaalseimad raadiovestlused

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault’ vormel 1 meeskonna sõitja Nico Hülkenberg võrdles end lehmaga...
Renault’ vormel 1 meeskonna sõitja Nico Hülkenberg võrdles end lehmaga... Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Möödunud nädalavahetusel lõppes järjekordne vormel 1 hooaeg, mille viimane etapp Abu Dhabis kujunes paljude sõitjate jaoks emotsionaalseks. Tippmeeskondadest lahkusid Kimi Räikkönen ja Daniel Ricciardo ning kuninglikust vormelisarjast Fernando Alonso.

F1-hooaja viimase etapi kõige emotsionaalsemad raadiovestlused sõitja ja meeskonna vahel:

McLareni meeskonna pealik Zak Brown sarjast lahkuvale Alonsole enne pühapäevast võidusõitu: «Hea küll, meister. Läksime. Miljonid inimesed vaatavad ja McLarenis elavad kõik Sulle kaasa. Teeme suurepärase etenduse. Meie anname endast kõik nagu alati. Oleme sinu üle väga uhked.»

McLaren utsitas võidusõidu ajal Alonsot püüdma viimast punktikohta, kuid hispaanlasel oli meeskonnale kiirelt vastus olemas: «Mul on juba 1800 punkti!»

Alonso insener Wilf Jospeh: «Proovi teha sellest 1801 punkti.»

Brown pärast võidusõitu esimesena punktikohalt välja jäänud Alonsole, kes osaleb järgmisel hooajal McLareni meeskonna koosseisus Indy 500 sarjas: «Meister, milline karjäär. Aitäh, Aitäh. Sa oled tšempion. Teeme kolmikduubli.»

Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: Twitter / Formula 1

* * *

Järgmisest hooajast Sauberis kihutav Räikkönen katkestas Ferrari-karjääri viimase võidusõidu. Räikkönen: «Ma proovisin kõike. Ma proovisin kõike. Rooliekraan ei ärka enam üles.»

Räikköneni insener: «Selge, Kimi. Kõik on läbi.»

Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Twitter / Formula 1

* * *

Järgmisest hooajast Renault’s sõitev Ricciardo lõpetas Red Bulli-karjääri neljanda kohaga: Ricciardo meeskonnale: «Aitäh, poisid. Ma tean, et see muutus pisut igavaks, aga olen viimase viie aasta eest tänulik. Aitäh.

Red Bulli pealik Christian Horner: «Daniel, suurepärane sõit. Rõõm oli sinuga viis aastat koos töötada. Seitse võitu, kõik poodiumid ja kõik kõrghetked ... Me jääme sind igatsema. Soovime sulle parimat ja mäletame meeldivaid mälestusi koosveedetud ajast.»

Ricciardo insener Simon Rennie: «Ma kuulsin Christiani lauseid. Sinuga oli rõõm viis aastat koos töötada.»

Ricciardo: «Jah, sa oled m***ipea.»

Insener: «Ma armastan Sind ka.»

Daniel Ricciardo (paremal) ja tema insener Simon Rennie.
Daniel Ricciardo (paremal) ja tema insener Simon Rennie. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

* * *

Hooaja viimane võidusõit jäi lühikeseks Renault’ sõitja Nico Hülkenbergi jaoks, kes esimesel ringil Romain Grosjeani Haasiga kokku põrkas ja «üle katuse» lendas. Hülkenbergi Renault süttis põlema ja sõitja jäi vormelisse tagurpidi rippuma.

Renault: «Nico, kas Sinuga on kõik korras?»

Hülkenberg: «Püha müristus. Jah, aga ma ripun siin nagu lehm ... Siin põleb, aidake mind välja!»

Grosjean Haasile: «Öelge Hülkenbergile: ma loodan, et temaga on kõik korras. Ma ei saanud midagi teha.»

Nico Hülkenberg.
Nico Hülkenberg. Foto: Twitter / Formula 1
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles