Parimate poegadega, aga mitte ideaalne korvpallikoondis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallikoondise treening.
Korvpallikoondise treening. Foto: Erik Tikan

Eesti meeste korvpallikoondis alustas eile ettevalmistust eelseisvateks maailmameistrivõistluste valikmängudeks. Eeloleval reedel minnakse kodus vastamisi Gruusiaga ja kolm päeva hiljem võõrsil Saksamaaga.

Kui eelmises koondiseaknas ei esindanud erinevatel põhjustel rahvusmeeskonda paljud kogenud mängijad, nagu näiteks Kristjan Kangur (36), Janar Talts (35), Sten-Timmu Sokk (29) ja Siim-Sander Vene (28), siis sedapuhku on kõnealune kvartett treenerite käsutuses.

Vene oli eelmises koondiseaknas nimekirjas ja valmis Eesti eest mängima, aga loobus viimasel hetkel, sest Hispaania kõrgliigaklubi Baxi Manresa koputas lepinguga uksele. Praeguseks on Vene taas töötu ja ka koondises tagasi. Kahe nädala eest 28. sünnipäeva tähistanud Vene viskas nalja, et seekord on koondises teised mehed, kes nooremaid ohjama peavad. «Eks vanemad mehed oskavad ise ka juhendada. Nad on elu jooksul ikka midagi õppinud. Aga milline on minu mänguline roll – see kujuneb veel välja,» ütles Vene.

Koondise peatreener Tiit Sokk hindas praegust koosseisu korralikuks, kuigi Hispaania madalamates liigades mängivad Sander Raieste (19) ja Rauno Nurger (25) ning USA üliõpilasliigas palliv Maik-Kalev Kotsar (21) ei pääsenud klubi juurest Eestile appi. See-eest on koondises Itaalia esiliiga karastusega Kaspar Treier (19). «Praegu on väga hea võistkond. Kahju on sellest, et mõned noored ei pääsenud erinevatel põhjustel tulema, aga üldjoontes on parimad pojad kohal,» sõnas Sokk eilsel kogunemisel.

Saksamaa esiliigas koos Kristian Kullamäega (19) suuri samme meeste sekka tegev Henri Drell (18) jäi eemale Eesti korvpalliliidu ja Bambergi klubi kokkuleppe tõttu. «Elu läheb edasi ja kõige otsustavamad mängud ju tulevad kunagi hiljem – siis ta on olemas, ma usun,» prognoosis Sokk.

Kõige rohkem tunneb Sokk eelseisvate mängude eel puudust korvialusest jõust. «Päris ideaalset koosseisu ei saanud – näiteks Kotsarit. Kui grusiinide võimsat edurivi vaadata, siis oleks meil võinud seal üks ülitugev keha ju olla, aga tuleb olla rahul sellega, kes meil on,» nentis Sokk.

Saksamaaga kohtus Eesti eelmises koondiseaknas, kui kodus saadi enam kui 40-punktiline «pakk» ja meeskond peaks sinisärkidele olema tuttav. Gruusiaga on lood hoopis keerulisemad, sest lähiminevikus pole nendega mängitud ja eilse seisuga polnud grusiinid Eestisse sõitvat koondisenimekirja kinnitanud. Seega jagub meie treeneritel mõtteainet.

«Gruusia on erinevaid mänge mänginud erinevate välismaalastega,» ütles Sokk vastaste kodustatud korvpallurite kohta. «Üks on selge: tagamängija Matt Janning ei tule. Aga kes teised… Neil võib seal ka ühe päeva jooksul olukord muutuda ja tekkida uus välismaalane. Ootame huviga,» muigas Sokk reedesele mängule mõeldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles