Eesti jalgpallikoondise unistuse purustanud ründelegend lõpetas koondisekarjääri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robbie Keane.
Robbie Keane. Foto: Brian Lawless / PA Wire/Press Association Images / Scanpix

Iirimaa jalgpallikoondise kõigi aegade suurim väravakütt Robbie Keane andis teada, et tõmbab mängijakarjäärile joone alla. 38-aastane Keane lõi 146 koondisemängus 68 väravat.

Hiljuti nimetati ta aga Iirimaa uue peatreeneri Mick McCarthy abiliste tiimi. Keane'i mängijakarjäär venis 23 aasta peale ning selle aja jooksul jõudis ta esindada kümmet klubi. 737 mängus lõi ta 325 väravat. Koondise esindamise lõpetas Keane 2016. aastal.

Elu edukaimad aastad veetis Keane Tottenham Hotspuri ridades, kandes nende särki kahel perioodil. Iirlane lõi enam kui 300 mänguga Spursi eest 122 väravat. Lisaks on ta esindanud selliseid klubisid nagu Liverpool, Leeds United, Milano Inter, Glasgow Celtic, Wolverhampton, Aston Villa ja West Ham United. Aastatel 2012-16 mängis Keane viis hooaega USAs Los Angeles Galaxy ridades, olles 104 tabamusega Landon Donovani järel klubi kõigi aegade paremuselt teine väravakütt. Karjääri lõpetas Keane India klubis ATK.

Eesti jalgpallikoondise fännide mällu on Keane paraku jäänud mehena, kes purustas lõplikult Eesti lootused jõuda 2012. aastal EM-finaalturniirile. Play-off'i avamängus, kus Iirimaa alistas Lillekülas Eesti 4:0, lõi just Keane külaliste kolmanda ja neljanda värava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles