Neuville: kui me autot kiiremaks ei tee, pole meil Tänaku vastu võimalustki

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: JAUME SELLART / EPA / Scanpix

Autoralli MM-sarjas tänavu teise koha saanud Thierry Neuville teatas avalikult, et Hyundai peab oma autot kiiremaks ehitama. Vastasel juhul, arvab belglane, pole uuel aastal temal ega tiimil Ott Tänaku ja Toyota vastu mingit võimalust.

Neuville võttis tänavusest hooajast kokkuvõttes ette nii tiimi kui ka tiimikaaslased. «Kui me kiirust ja võimekust ei kasvata, pole meil mingit varianti. Peame kõva arendustööd tegema ning seda kõikides valdkondades, mitte ainult ühes või kahes,» lausus belglane väljaandele Autosport.

Samuti sõnas ta, et võistkonna teised sõitjad peavad olema võimelised näitama tänavusest paremaid tulemusi. Pärast Hayden Paddoni esikohta 2016. aasta Argentina rallil on Hyundaile võite toonud vaid Neuville ise. «Tihtipeale olen üksi. Sel aastal näevad kõik seda selgelt - ülejäänud tiimide esisõitjad said head tuge, mina mitte. Muidugi teeb see ka tootjate tiitli püüdmise raskeks,» märkis belglane.

Hyundai tiimipealik Michel Nandan tõdes, et Neuville'i jutus on iva. «Ma ei tea, mida Toyota plaanib, aga loomulikult peame suutma nendega sammu pidada. Meilgi töö käib. Austraalias sai Thierry uue mootor, mille silindripäid on muudetud. Peame samas vaimus jätkama. Talvel arendame mootorit, jõuülekannet ja vedrustust edasi, seda teeme kogu aeg,» kinnitas Nandan.

Täna andis tiim ametlikult teada, et jätkab ka uuel aastal koostööd Dani Sordoga. Samuti on neil olemas leping Andreas Mikkelseniga. Sordo osaleb järgmisel hooajal kümnel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles