Leclerc andis testil Vettelile esimese väikese ninanipsu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc oli Abu Dhabi testipäeva kiireim mees.
Charles Leclerc oli Abu Dhabi testipäeva kiireim mees. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images / Scanpix

Vormel 1 sarja Abu Dhabi testil näitas uuest hooajast Ferrari rooli keerav Charles Leclerc, et on uuel hooajal neljakordsele maailmameistrile Sebastian Vettelile vääriline partner. Monaco sõitja kihutas välja testide parima aja.

See tähendab, et Leclerc oli täna kiirem ka Vetteli eilsest ajast. Muidugi ei saa testide asju üks-ühele võrrelda, näiteks kasutas Leclerc 2019. aasta hüperpehmet rehvi, mis on kiiruselt tänavuse mudeliga võrreldav, ent kulub väidetavalt vähem. Ent tormihoiatuse Sauberist Ferrarisse kolinud noormees Vettelile kahtlemata andis.

Testi põhieesmärk oligi anda tiimidele võimalus harjuda Pirelli uute rehvisegudega ja võrrelda neid tänavustega. Väärib märkimist, et pühapäeval samal rajal peetud hooaja viimasel etapil sai kiireima ringi teinud Lewis Hamilton kirja koguni 1,7 sekundit parema aja.

Leclercile pakkus enim konkurentsi Pierre Gasly, kes kolib järgmiseks aastaks Toro Rossost klassi võrra kõrgemale Red Bulli võistkonda. Kolmanda aja sai Racing Point Force India rooli keeranud Lance Stroll, järgnesid Valtteri Bottas Mercedesel ja McLarenil debüteerinud Carlos Sainz Jr. Venelasest Renault' testisõitja Artjom Markelov oli kuues, ja viimaseks paariks tunniks auto Robert Kubicalt üle võtnud Williamsi uus mees George Russell seitsmes. Russelli ja Kubica aegade vahele kiilusid end veel Daniil Kvjat Toro Rossol ja esmakordselt vormel 1 testil osalenud Louis Deletraz Haasil. Rivi lõpetas Sauberi sõitja Antioni Giovinazzi.

Charles Leclerc võib lootusrikkalt tulevikku vaadata.
Charles Leclerc võib lootusrikkalt tulevikku vaadata. Foto: Hasan Bratic/SIPA / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles