Statistikapomm: Neymar kerkis kõigi aegade parimaks brasiillaseks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymari (keskel) värav osutus PSG võidutabamuseks.
Neymari (keskel) värav osutus PSG võidutabamuseks. Foto: Mike Egerton / PA Wire/PA Images / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga kolmapäevaõhtused mängud täiendasid taas rekorditeraamatut - mõne klubi ja mängija jaoks positiivses, teiste puhul aga negatiivses mõttes.

31 - Neymar on nüüd Meistrite liiga ajaloo suurim brasiillasest väravakütt, seni hoidis rekordit 30 tabamusega Kaka. Kolmas on selles tabelis Rivaldo (27).

50 - ühtlasi on Neymar nüüd olnud osaline poolesajas Meistrite liiga väravas, tehes lisaks 31 tabamusele eeltöö veel 19 väravale.

50 - samasuguse ümmarguse võitude arvuni jõudis aga PSG Meistrite liigas 95 mänguga. Vähema mängude arvuga on sama tähiseni küündinud vaid Hispaania gigandid Madridi Real (88) ja Barcelona (93).

21 - nii mitmes järjestikuses koduses alagrupimängus on PSG püsinud kaotuseta, saades selle aja jooksul 16 võitu ja viis kaotust. Viimati jäädi koduses alagrupimängus vastasele alla 2004. aastal, kui kaotati 1:3 Moskva CSKA-le.

7 ja 8 - pärast hooaega 2016-17 pole ükski meeskond põhjustanud (8) ega lasknud enda võrku lüüa (7) rohkem penalteid kui PSG.

4 - esmakordselt klubi ajaloos on Liverpool kaotanud järjest neli võõrsilmängu.

3 - esimest korda kaotati võõrsil kõik kolm alagrupimängu.

1 - viimati lõi Tottenhami vahetusmees Meistrite liigas värava 2010. aasta novembris, kui sellega sai hakkama Roman Pavljutšenko. Nüüd tegi sama Christian Eriksen, kusjuures mõlema mehe tabamus sündis kohtumises Milano Interiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles