Klopp kritiseeris kohtunikku: nüüd oleme järsku lihunikud?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp (keskel) ei jäänud Poola kohtunike tööga sugugi rahule.
Jürgen Klopp (keskel) ei jäänud Poola kohtunike tööga sugugi rahule. Foto: ANDREW BOYERS / Action Images via Reuters / Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi peatreeneril Jürgen Kloppil oli pärast Meistrite liigas PSG-le kaotamist kõvasti kriitikat varuks kohtunikebrigaadile. Sakslase meelest lasi poolakas Szymon Marciniak PSG mängijatele ühtaegu simuleerida ja toorutseda, Liverpooli mehi olevat vilemees aga karistanud liiga kergekäeliselt.

«Mäng algas oodatud moel, väga pööraselt ja pingeliselt, vastased võtsid suuri riske. Kaks korda võitsid nad teise palli ja lõid värava. Aga niipea kui suutsime natuke palli kontrollida, võis näha, et see mäng pole kaugeltki tehtud. Püüdsime, aga meil ei avanenud piisavalt palju häid võimalusi. Kaks-kolm oli, aga üks-kas otsust võinuks meie kasuks minna,» jõudis Klopp BT Spordile antud intervjuus kiirelt kohtunike teemani.

«Pidime üle saama veel ühest väikesest takistusest ehk 500 000 mänguseisakust teisel poolajal,» ironiseeris sakslane. «Aga kohtunik arvab ikka, et tegi kõik õigesti. Oleme üks Inglismaa puhtamaid meeskondi, aga nüüd olime äkitselt lihunikud? Peame tulemusega leppima, aga ikka on s*tt tunne. Eks peame nüüd veel korra Anfieldi eeliseid kasutama,» viitas Klopp sellele, et edasipääsuks peab Liverpool kindlasti alistama viimases voorus kodus Napoli, kellele võõrsil 0:1 alla jäädi.

«Väga hea. Lööme värava ja siis kõlab lõpuvile ja võimegi koju minna,» ilmutas Klopp taas irooniasoont, kui ajakirjanikud teda eelkirjeldatud stsenaariumist teavitasid. Sakslaselt küsiti ka avapoolaja lõpus Liverpooli kasuks määratud penalti kohta, sest Marciniak näitas algul, et Angel di Maria mängis palli. Alles otsajoone taguse abikohtuniku otsus tõi Liverpoolile 11 meetri karistuslöögi.

«Viga oli kastis, aga Marciniak ei andnud üldse midagi. Siis nägin Marco Verratti viga ja ohoo...» kirjeldas Klopp olukord, kus vastasele sisse sõitnud PSG poolkaitsja pääses kollase kaardiga, ehkki võinuks vabalt saada ka punase. «Ega me ise ka väga head olnud, aga mäng oli tasavägine. Ja lõpuks saime viis või kuus kollast kaarti, mis on pöörane,» torises Klopp. Marciniak näitas Liverpooli meestele hoiatuskaarti tõepoolest kuuel, PSG omadele aga vaid kahel korral.

«Kuid meie kohus on tulemusega leppida. Lendame tagasi koju ja valmistume derbiks,» viitas Klopp nädalavahetusel linnarivaali Evertoniga peetavale liigamängule. «11. detsembril tuleb Anfieldil Napoliga üks õige finaal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles