Video: kunagised Euroopa meistrid lõid pöörases mängus kümme väravat, aga võitja ei selgunudki

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Villa lõi kodus viis väravat, millest neli läks kirja Tammy Abrahamile (paremal), kuid võitu ei saadud ikka kätte.
Aston Villa lõi kodus viis väravat, millest neli läks kirja Tammy Abrahamile (paremal), kuid võitu ei saadud ikka kätte. Foto: ED SYKES / Action Images / Scanpix

Kolmapäeva õhtul ehk ajal, mil mandri-Euroopa väljakutel peeti Meistrite liiga kohtumisi, panid Inglismaa esiliigas vägeva vaatemängu püsti kaks klubi, kel mõlemal auhinnakapis samuti auhinnakapis Euroopa parima klubimeeskonna auhind.

Nottingham Forest krooniti Meistrite liiga ehk Euroopa klubide karikasarja võitjaks 1979. ja 1980. aastal, Aston Villa aga 1982. aastal. Sellistesse kõrgustesse pole viimastel kümnenditel enam kumbki küündinud, ent see ei tähenda, et omavahelised vastasseisud oleksid vähema tähtsusega. Sama tõestati nüüd, kui tulises mängus löödi kamba peale 90 minuti jooksul koguni kümme väravat.

Tulevärk pandi käima kohe avaminutitest peale, sest Lewis Grabban viis võõrsil mänginud Foresti juba 3. minutil ette ja 6. minutil kasvatas külaliste edu Joao Carvalho. Esimesest ehmatusest üle saanud Villal kulus aga viigistamiseks samuti vaid neli minutit, sest 11. ja 14. minutil oli täpne Chelseast laenul olev 21-aastane Tammy Abraham. Matthew Cash viis veel korra Foresti juhtima, ent Abrahamil oli penaltipunktilt sellelegi vastus olemas ja poolajapausile mindi 3:3 viigiseisul.

Teise poolaja alguses põrutas Joe Lolley superlöögiga kaugelt uuesti Foresti ette. Ent 68. minutil sai punase kaardi külaliste keskkaitsja Tobias Figueiredo ning kui Abraham 71. minutil oma neljanda väravaga jälle viigistas ja Anwar El Ghazi vaid neli minutit hiljem Villa esmakordselt juhtima kergitas, tundus, et mäng on tehtud. Nii lihtsalt siiski ei läinud: 82. minutil lõi Grabban lõppseisuks 5:5. Villa sai veel kaks korda palli võrku, ent El Ghazi tabamust ei loetud käega mängu tõttu ja Abrahami lõpuminutite löögi eel oli kohtunik fikseerinud suluseisu.

Kodumeeskond Villa tegi lõpuks 26 pealelööki ehk Foresti väravat pommitati keskeltläbi iga kolme minuti tagant, tosin pealelööki läks ka raamide vahele. Külalised näitasid samal ajal harvanähtavat täpsust, sest kaheksast pealelöögist viis olid täpsed ja kõik viis läksid ka väravasse. Liigatabelis jätkatakse võitlust kõrgliigasse tõusu nimel, sest Forest on 31 punktiga kuues ja neist kolme punktiga maha jääv Villa kaheksas.

Uskumatuna tunduv lõppskoor sai Villa Parkil ometigi tõeks.
Uskumatuna tunduv lõppskoor sai Villa Parkil ometigi tõeks. Foto: Aaron Chown / PA Wire/PA Images / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles