Ralf Aron sai F2-sarja testil 16. aja

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron F2 testil.
Ralf Aron F2 testil. Foto: Campos Racing

Abu Dhabis ei toimunud hooajajärgsed testid vaid F1-meeskondadele, vaid pärast võidusõidusarjade kuninga rajalt lahkumist said kilomeetreid mõõtma tulla ka sõsarsarja F2 masinad. Testisõidul osaleb ka eestlane Ralf Aron, kes jäi avapäeval kiireimatest meestest selgelt maha, kuid edestas samas teisel Campose tiimi vormelil sõitnud jaapanlast Marino Satot.

Aronile viimased kolm aastaks koduks olnud F3 EM-sari liitub tulevaks hooajaks GP3-sarjaga, mis tähendab, et sõitjakohti jääb kaks korda vähemaks. Eestlane otsib endale parasjagu uut võistlussarja ning esimesena asusid testima F2-tiimid. Aron istus möödunud hooajal 10 meeskonna konkurentsis seitsmendana lõpetanud Campos Vexatec Racing meeskonna vormelisse.

Hommikusel testisessioonil näitas kiireimat aega Luca Ghiotto, kes oli möödunud aastal just Campose esisõitja, kuid roolis nüüd Vene meeskonna Russian Time masinat. Itaallase ringiajaks oli 1.50,562. Ralf Aroni 27 ringi parim aeg oli 1.52,944, mis andis 16. koha.

Pärastlõunal pani teistele järgisõitmiseks aja ette Carlini mees Louis Deletraz – 1.49,984. 23 ringi läbinud Aron parandas oma hommikust tulemust üle sekundi võrra, 1.51,731, aga koht oli ikkagi 16. Võrdluseks: F3 Euroopa meistriks kroonitud Mick Schumacher sai ajaga 1.50,802 12. ja Aroniga samal Campose vormelil sõitnud Sato ajaga 1.52,220 18. koha.

F2-testid jätkuvad homme. Uuel nädalal osaleb Aron Jaapani vormelisarja Super Formula testidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles