Tamm sai vigastada ja Sarpsborg kaotas 2:0 eduseisust, Tohver näitas Londonis punast

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Tohveril polnud vaja pikalt mõelda - selge punase kaardi näitamise koht!
Kristo Tohveril polnud vaja pikalt mõelda - selge punase kaardi näitamise koht! Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kui Euroopa liiga alagrupiturniiri lõpuni on jäänud veel üks mäng, on Joonas Tamme koduklubi Sarpsborg alagrupis viimane. Sinna kukuti täna Besiktase vastu saadud 2:3 kaotusega. Kõik kolm türklaste väravat sündisid pärast Tamme vigastusega pingile langemist.

Et nädalavahetusel ootab Besiktast koduliigas ees Istanbuli derbi Galatasarayga jätsid nad mitmed võtmemängijad täna koju. Kui puuduvatele meestele ja vihmamärjale kunstmurule lisada juurde väravavaht Loris Kariuse ebalev algus, ei olnudki üllatav, et Sarpsborg läks juba kuue minutiga kohtumist 2:0 juhtima. Sellelt skoorilt mindi ka vaheajale

Teine poolaeg algas Eesti jalgpallisõpradele aga halva sõnumiga – enne vaheaega vopsu vastu hüppeliigest saanud Tamm pidi juba 50. minutil pead vangutades mängust lahkuma ja Besiktas ammutas vangerdustest keskkaitses ainult jõudu. Teine poolaeg tõi türklastele kolm väravat ja lõpuks 3:2 võidu.

Alagrupi teises kohtumises tuli Malmö Genki vastu samuti 0:2 kaotusseisust välja ja teenis 2:2 viigi. See tähendab, et enne viimast vooru on Genkil liidrina kaheksa punkti, Besiktas tõusis seitsme silmaga teiseks, Malmö on kuuega kolmas ja viie punkti peal Sarpsborg langes teiselt kohalt viimaseks. Liiga keeruline nende seis siiski pole: Sarpsborgile piisab edasipääsuks viimases voorus võõrsil Genki alistamisest

Eestlaste osalusel toimus täna teinegi Euroopa liiga kohtumine, kui Londoni Chelsea ja Thessaloniki PAOKi mängul oli ametis Kristo Tohveri juhitud kohtunikebrigaad. Eesti kohtunik pidi mängu sekkuma varakult, kui seitsmendal minutil üritas külaliste kaitsja Jevgeni Hatšeridi päästa kehva tagasisöötu, aga tabas palli asemel üksinda värava suunas sööstnud Oliver Giroud. Otsus oli lihtne ja õige: punane kaart!

10 mehega PAOK Chelseale ohtlikuks ei saanud. Giroud lõi avapoolajal kümne minutiga kaks väravat, mis otsustasid tegelikult matši saatuse. Teisel poolajal külalismeeskond küll veidi elavnes ja kohtunikud pidid langetama seetõttu ühe keerulisema penaltiotsuse – taas õigesti, sest Emerson tabas vaatamata vastaste protestidele palli, mitte ei niitnud jalust mängijat. Väravat kreeklaste ärkamisest aga ei sündinud ja lõppskoori vormistasid hoopis Chelsea 18-aastane omakasvandik Callum Hudson-Odoi ja Giroud välja vahetanud Alvaro Morata. Kodumeeskond võitis 4:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles