FIFA asub piirama noormängijate laenudega solgutamist

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aastal Londoni Chelseaga liitunud Michy Batshuayi on terve käesoleva hooaja laenud Valencia ridades.
2016. aastal Londoni Chelseaga liitunud Michy Batshuayi on terve käesoleva hooaja laenud Valencia ridades. Foto: MANUEL GEISSER / imago/Geisser

2020 suvest hakkavad maailma jalgpallis kehtima reeglid, mis panevad piirid peale mängijate arvule, keda üks klubi saab laenule saata, vahendab Reuters Inglismaa meediat.

Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA näeb murekohta nimekate meeskondade liiga paksus noormängijate portfellis. Klubid ahnitsevat enda katuse alla kokku võimalikult palju talente, kes siis saadetakse laenulepingu alusel esindama mõnda muud, enamasti madalama liiga või võõrriigi klubi. Laenult tagasi tulles ülendatakse mängija kas enda esindustiimi, saadetakse uuesti laenule või tehakse kasumiga rahaks – see tuleb FIFA hinnangul kasuks aga ainult klubile ja mitte noorte mängijate arengule.

Kui suure probleemiga tegu on? Üks FIFA raportis nimetuks jäänud klubi laenas vahemikus 2011-2017 teistele klubidele välja kokku 146 (!) mängijat. Näiteks Londoni Chelsea meeskonna kodulehe andmetel on neil tänavu saadetud mujale kogemusi omandama 40 mängijat.

FIFAs välja töötatud reeglimuudatus paneks sellisele konveiermeetodile piiri. Iga meeskond saaks hooaja peale välja laenata vaid kuus kuni kaheksa mängijat (täpne arv selgumisel) ja neist ühte ja samasse tiimi saaks liikuda maksimaalselt kaks mängijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles