Lõuna-Aafrika spordikangelane lebab tulistamise järel kriitilises seisus haiglas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naka Drotske.
Naka Drotske. Foto: Simon Baker / REUTERS / Scanpix

Lõuna-Aafrika ragbikoondise 1995. aastal MM-tiitlini aidanud Naka Drotske sai Pretorias relvastatud röövi käigus mitu kuulihaava ja lebab üliraskes seisus haiglavoodis.

47-aastane Drotske ja temaga koos olnud äripartner ning teine ekskoondislane Os du Randt langesid tulistamise ohvriks, kui olid teel külla Drotske perekonnale. Du Randt vigastada ei saanud. 

Drotske pidas aastatel 1993-99 Lõuna-Aafrika koondise eest 26 mängu. 2015. aastal tõmbas ta joone alla ka treeneritööle ning asus tegutsema ärimehena. Lõuna-Aafrika krooniti ragbi maailmameistriks 1995. aasta kodusel turniiril, mis oli esimene spordi suur tiitlivõistlus kogu riigis pärast apartheidi lõppu. Kahest eelmisest MMist oli koondis boikoti tõttu eemale jäänud. Finaalis alistasid väljakuperemehed lisaajal 15:12 Uus-Meremaa. Tiitlit korrati 2007. aastal Prantsusmaal, seni viimasel MMil saadi 2015. aastal kolmas koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles