Andres Vaheri kommentaar: spordijuhid hakaku täiskohaga pühenduma ja vastutama (3)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa pühendab spordiasja ajamisele palju aega ja see on kiiduväärt. Kuid mida võiks EOK president veel ära teha siis, kui see oleks tema põhitöö?
Urmas Sõõrumaa pühendab spordiasja ajamisele palju aega ja see on kiiduväärt. Kuid mida võiks EOK president veel ära teha siis, kui see oleks tema põhitöö? Foto: Konstantin Sednev

Täheldan, et Eesti sport on jõudnud omadega uude reaalsusesse. Või vähemalt tahab sinna väga jõuda. Reaalsusesse, mille võiks ristida näiteks entusiast-amatöristlikuks juhtimiseks. Paraku oleks viimane aeg sellele hädapidurit tõmmata. Või vähemalt näha ja objektiivselt hinnata karisid, mille otsa samamoodi edasi kihutades võime triivida.

«Leian, et sport on riigile väga hea nn testprojekt, kuidas saab nii suurt valdkonda hallata üks mittetulundusühing sisuliselt vabatahtlikkuse alusel. Jah, väike tegevaparaat on palgal, aga pean silmas EOK täitevkomiteed ja alaliitude juhatusi. Äkki saaks tervet riiki sama mudeli alusel juhtida?» ütles meie spordi eeskõneleja number üks ehk Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa äsjase spordikongressi eelses usutluses Postimehele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles