Skandaalsel moel Hispaaniasse kolitud suur finaal sattus jälle ohtu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias toimuv mäng jääks kümnetel tuhandetele River Plate'i fännidel oma silmaga nägemata.
Hispaanias toimuv mäng jääks kümnetel tuhandetele River Plate'i fännidel oma silmaga nägemata. Foto: MARCOS BRINDICCI / REUTERS / Scanpix

Lõuna-Ameerika jalgpalli Meistrite liiga ehk Copa Libertadorese teine finaalmäng, mis Boca Juniorsi meeskonna bussi ründamise tõttu edasi lükati ja seejärel Hispaaniasse koliti, ei pruugi ikkagi loodetud ajal toimuda. Seekord on plaani vastu mässu tõstnud River Plate klubi ehk finaali teine osapool.

Paljud Boca mängijad said vigastada, kui Riveri mängijad staadionile sõitnud bussi aknad sisse viskasid. Lisaks tegi mängijatele kõvasti liiga pisargaas, mida politsei märatsejate taltsutamiseks kasutas. Finaalmäng lükati esmalt päeva võrra ja siis veelgi rohkem edasi, kuniks otsustati, et kohtumine peetakse 9. detsembril Hispaanias Madridi Reali kodustaadionil Santiago Bernabeul.

Nüüd teatas River Plate, et see pole mõeldav. «Finaali viimine kümne tuhande kilomeetri kaugusele moonutab Copa Libertadorese olemust ning jätab ebaõiglasel moel mängu nägemise võimalusest ilma kümned tuhanded fännid,» vahendab BBC River Plate'i kaebust. «Argentina jalgpall tervikuna ega ka alaliit ei tohiks lasta käputäiel vägivallatsejatel Superclasicot meie riigist välja tõrjuda.» Ka Boca on teatanud, et ei sooviks Hispaanias mängida, kuid pole väljaütlemistes veel nii resoluutseks läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles