Endalegi ootamatult juubelini jõudnud Guardiola: palju õnne, Pep!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City peatreener Pep Guardiola tegi iseendale kingituse.
Manchester City peatreener Pep Guardiola tegi iseendale kingituse. Foto: Martin Rickett / PA Wire/PA Images / Scanpix

Manchester City alistas Inglismaa kõrgliigas koduväljakul 3:1 Bournemouthi ja peatreener Pep Guardiola sai ühtlasi karjääri 400. võidu, kusjuures peatreeneri ametit on ta pidanud vaid 573 mängus.

«Minu neljasajas võit? Seda ma ei teadnudki! Palju õnne, Pep. Väga hea meel on nii võita,» muigas Guardiola, kui oli ajakirjanikelt uudist kuulnud. Katalaan on võitnud Cityga nüüd 97, enne seda Barcelonaga 179 ja Müncheni Bayerniga 124 mängu. Seega on tema võiduprotsent uskumatuna tunduv 73,6. Samasugust numbrit pole ette näidata ühelgi teisel tippjuhendajal.

City asus kohtumist 16. minutil Bernardo Silva väravast juhtima, kuid minut enne poolajapausi Callum Wilson viigistas. Teisel poolajal pandi paremus siiski tänu Raheem Sterlingi ja Ilkay Gündogani väravatele maksma. Tabelis edestab City nüüd viie punktiga Liverpooli ja kaheksa punktiga Tottenhami. Mõlemat jälitajat ootab pühapäeval ees derbimäng linnarivaaliga: Tottenham sõidab küll viiendal kohal olevale Arsenalile ja Liverpool võõrustab kuuendal tabelireal olevat Evertoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles