Video: Alonsole ukse avanud mees selgitas, miks jättis hüvastijätuetapile minemata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: Jan Huebner/Krieger / imago/ Scanpix

Vormel 1 sari jättis hooaja lõppedes Fernando Alonsoga, kes otsustas karjäärile kuninglikus sarjas joone alla tõmmata ning otsida uusi väljakutseid. Enamik kolleege, konkurente ja sõpru sai hispaanlasega hüvasti jätta viimasel etapil Abu Dhabis, ühte väga olulist meest seal aga polnud. Miks?

Tegu on Giancarlo Minardiga, kes andis noorele Alonsole 2001. aasta 4. märtsil Austraalias võimaluse esmakordselt vormel 1 etapil startida. Kahel eelmisel aastal Benettoni testisõitjana tegutsenud Alonso sõitis kehvapoolses Minardi tiimis vaid ühe aasta, kuid avaldas kõigile muljet ja kolis nii uueks hooajaks juba Renault' tiimi. Sealgi oli ta ühe aasta testisõitja rollis, enne kui 2003. aastal lõpuks põhisõitjaks edutati.

«Hea Fernando, olin kohal sinu debüüdil, aga Abu Dhabisse ma ei tule. Seda ühel lihtsal põhjusel - ma ei usu, et see oleks su viimane vormel 1 etapp. Sul on sellele alale veel palju anda! Vahepeal aga naudi elu ja tee seda, mis on su karjäärile parim. Ennekõike aga lõbutse,» andis 71-aastane Minardi hispaanlasele väärt soovituse.

Sama meelt oli teine endine tiimipealik Flavio Briatore, kelle käe all võitis Alonso Renault' võistkonnas oma mõlemad MM-tiitlid. «Praegu ütlen hüvasti, aga iial ei või teada. Olen kindel, et see hüvastijätt jääb väga lühikeseks, kõige rohkem ühe aasta pikkuseks!» lausus Briatore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles