Saarepuu: kui toetus on null, pole vaja tulemusi kommenteerida (4)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Veerpalu.
Andreas Veerpalu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Team Haanja peatreeneri Anti Saarepuu sõnul on Eesti murdmaasuusatajate hooaja algus olnud küll raske, kuid otseselt midagi hullu lahti ei ole.

Eestlastel jäi kolm päeva kestnud Lillehammeri minituuril ihaldatud punktikoht teenimata. Sprindivõistlusel oli meie parim 38. koha teeninud Raido Ränkel, 15 km vabatehnika eraldistardis 39. koha teeninud Karel Tammjärv ning 15 km klassikatehnika jälitussõidus 60. tulnud Andreas Veerpalu.

«Andreas tegi täna tegelikult väga hea sõidu. Kui arvestada puhast sõiduaega, oli ta 40.-41. kohal ning kaotust võitjale 1.30,» ütles Saarepuu. Treeneri hinnangul pole punktikoht eestlastes kaugel.

Küsimusele, kas teist etappi punktikohata jäämine tekitas koondises ka lisapingeid, vastas Saarepuu: «See ei avalda meile suurt survet. Andreas polnud ju täna punktist üldse kaugel. Kareli eilne sõit oli samuti tubli. Sellist asja küll pole, et kõik oleks väga halvasti,» ütles Saarepuu.

Küll aga valmistab Saarepuule muret Marko Kilbi seisund. Kuigi Kilp sai üle aastate valmistuda hooajaks ilma tervisemuredeta, pole ta hooaja alguses millegipärast värske. Põhjus peitub ilmselt viimases mäestikulaagris, kus pingutati üle.

«Läksime liiga palju tahtma ja väsitasime mägedes ära. Ta pole sellest välja tulnud. Võib öelda, et läksime natukene ahneks,» kommenteeris Saarepuu Kilbi seisundit. Eesti esisprinterit ootabki nüüd ees pikem puhkus. Enne aastavahetuse paiku toimuvat Tour de Skid ta ilmselt ei võistle.

Lisaks on treeneril mure Tammjärve pärast, kes jättis täna kurguvalu tõttu jälitussõidu vahele. Ka Tammjärvel on nüüd veidi aega end ravida, sest järgmise laagri jätab ta vahele.

Järgmisena saab Eesti suusatajaid MK-tasemel võistlemas näha 15.-16. detsembril peetaval Davosi etapil.

***

Hiljuti ütles Eesti suusaliidu president Andreas Laane, et Eesti murdmaasuusatajatele on raske toetajaid leida, sest nad sõidavad 60. kohtade peale. Saarepuu sõnul oli tegu ebavajaliku kommentaariga.

«Kui suusaliit ühtegi toetajat ei leia ja meie leiame, siis see on ikkagi nende tegemata töö. See on kurb, et nad võtavad sõna, kui nende teotus on null. Ebaviisakas nende poolt,» ütles ta.

«Jah, meil on raske hooaja algus, aga see on kõigest hooaja algus. Keegi on alati ikkagi oma sõidu ära teinud. Raido Kuusamos, Karel eile ja Andreas täna. Ei ole nii, et kõik mehed oleksid alati viimased. Eks see hooaja algus teeb meele mõruks, aga loodame, et läheb paremaks,» jätkas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles