Peaministri garantii: Tänak ja Järveoja on Eesti visiitkaart

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja ja Ott Tänaku (pildil koos Jüri Ratase ja Ari Vataneniga) auhinnasajul pole veel otsa ega äärt.
Martin Järveoja ja Ott Tänaku (pildil koos Jüri Ratase ja Ari Vataneniga) auhinnasajul pole veel otsa ega äärt. Foto: Madis Sinivee

Autoralli MM-sarja hooaja lõpupeol Sydneys uurisid Ott Tänaku tiimikaaslased, soomlased Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi, kui populaarne rallimees Eestis on. Väga populaarne, kõlas vastus. Seda kinnitab ka Eesti peaminister Jüri Ratas, kelle sõnul arutatakse ka välismaa kolleegidega Eesti rallisõitjate hetkeseisu.

«See on midagi väga erakordset. Võib-olla võib autosporti ühel hetkel võrrelda rahvussporditasandiga, see läheb Eesti inimestele väga korda. Me vajame ühte eeskuju. Ja see on täna õnneks autospordis olemas,» rääkis ta Postimehele.

«Kui vaadata seda viimast hooaega, siis mitte iga õnnestumine, vaid ka iga ebaõnnestumine pälvib Eesti rahva väga suurt tähelepanu. Tunnistan ausalt, eks ma olen ise ka kogu aeg nendes uudistes, et jälgida, kuidas neil läheb. Ja kui mõelda, kui palju on nad viimase aastaga emotsioone pakkunud! See on suurepärane, mida need inimesed teevad,» kiitis Ratas.

Et Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja on Eesti rallispordi A&O, näitas ka Saku suurhallis peetud gala «Eesti autospordi tähed». Vähe sellest, et rallimeeste juures sebis arvukalt autogrammisoovijaid – kes karikale, kes raamatule –, tõusis rohkearvuline publik aasta parima rallipaari tiitli teeninud eestlastele aplodeerimiseks püsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles